Isnin, 30 Ogos 2010

Telefon Bimbit Sempena Merdeka Raya

Salam sejahtera,

Selamat menyambut hari kemerdekaan ke-53! Sama-samalah kita menjaga dan mengekalkan keamanan yang sama-sama kita rasai.

Sempena hari merdeka dan hari raya aidilfitri, saya ingin menganjurkan pertandingan Testimoni Merdeka Raya Ebook "Rahsia Dadih: Kegemaran & Pendapatan".

Pertandingan ini terbuka kepada semua pembeli ebook Rahsia dadih ini bermula hari pertama ebook ini dilancarkan sehingga 9 Semptember 2010 jam 11.59 malam (Tarikh tutup: 09/09/2010 jam 11.59 malam). Bagi yang belum memiliki ebook Rahsia Dadih ini, sila dapatkannya sekarang di http://www.rahsiadadih.com.

Apa yang anda perlu lakukan ialah, karangkan testimoni yang terbaik berkenaan ebook "Rahsia Dadih". Anda mestilah menghantar testimoni ini ke email admin@rahsiadadih.com dengan subjek "Testimoni Merdeka Raya Rahsia Dadih". Sila hantar testimoni tersebut menggunakan email yang sama anda gunakan untuk membeli ebook ini.

Hanya 3 testimoni terbaik akan dipilih untuk mendapatkan hadiah seperti berikut:

1. Tempat Pertama: 1 x Telefon Bimbit Nokia 2720 + 1 x Kingston DataTraveler 8GB
2. Tempat Ke-2: 1 x Telefon Bimbit Nokia 2720
3. Tempat Ke-3: 1 x Kingston DataTraveler 8GB

Keputusan akan diumumkan pada 30 September 2010 dalam laman web FSM SisMEl Enterprise (http://www.sismel.com.my).

Bagi yang sudah membeli, hantarkan testimoni anda sekarang! Bagi yang belum, dapatkan ebook "Rahsia Dadih: Kegemaran & Pendapatan" di http://www.rahsiadadih.com SEKARANG!



**Gambar hiasan sahaja. Spesifikasi dan warna mungkin berbeza.

Ahad, 29 Ogos 2010

Haissshhh, Mercun Lagi!

Tiap2 tahun, asal bulan pose, ade je berita putus tangan la, putus kaki la, pecah kepala la... Semuanya bahana mercun...

Time tahun baru cina, Peja tak pernah plak dengar kes2 camni. Memang orang melayu ni keras kepala dan tak amik iktibar atas kejadian buruk...

Huh, kalau adik Peja main mercun, siaplah. mmg nak makan rotanla... hihihi. Peja ni mmg garang gak. kalau adik wat salah, mule2 tegur lembut. 2nd, tegur dgn sedikit keras. 3rd, tegur + amaran. kalau kali ke-4 wt salah gak, mmg kene sebat la kat betis... Tapi, Alhamdulillah, adik2 peja ni, biasanya takat tahap warning ke-2 aje...

Ni, Peja paste skit gambar2 akibat main mercun. Yang gambar last tu, sikit menyeramkan. So, sape tak tahan darah, jangan tengok!






Jumaat, 27 Ogos 2010

Hati-Hati Ketika Tarawih

Peja terbaca berita dalam harian metro online berkenaan pencuri yang pecah masuk rumah time solat tarawih.

Rujuk sini:
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/PecahrumahwaktusolatTarawih/Article

Apa yang patut kita buat untuk elakkan perkara cmni jadi. Rungsing gak. Kalau kat kampung, mak selalu tinggal ngan adik kecik time ayah pegi surau. Mm, rasanya, sebagai salah satu langkah percegahan, ayah wt solat tawarih kt umah jela... Nak wt cmne...

Kawan2 ade idea?

Rabu, 25 Ogos 2010

Syukurlah Tak Mati

Assalamualaikum dan selamat pagi kengkawan...

2 hari lepas, Peja balik kampung emergency sebab mak masuk wad... Mule2 mak kene tekanan darah rendah, pastu ade batu karang plak... Sedih r..

Lepas melawat mak, bertolak balik kelantan. Sampai umah, tengok ada 1 makhluk besar parking depan rumah. Wat donno je la. Semalam banyak kerja perlu diselesaikan, so Peja tidur lewatla sikit.. Bangun pagi, kepala sakit sebab kurang tidur. Lepas hantar wife gi keje, hajat balik rumah nak melelapkan mata sekejap.

Baru nak lelap, tibe2 tuan makhluk besar ni panaskan bende alah ni. Dahlah die tinggalkan camtu je. Bising gile... Bising satu hal, asap plak masuk dalam bilik... Nak mati lemas Peja dalam bilik. Geram tul r, tak fikir ke bising depan rumah orang, asap masuk dalam rumah orang ke... Habis pakaian tergantung berbau asap...

Peja geram, peja tunggu dkt setengah jam, baru tuan die datang balik. Dahlah wat muke tak bersalah. Nasib baik yang sorang lagi tu mintak maaf. Tapi sempat Peja sound die (dalam loghat kelate la, cume translate ke bahasa standard):

"Awak tak fikir ke, orang ade ke takde ke dalam rumah, bising ke tak bising ke. Bising satu hal, bau busuk asap dalam bilik saya, satu hal. Nasib baik tak mati lemas. Lain kali, wat ape2, fikir dulu".

Ingat, lain kali wat keje, gune akal, jangan letak otak kat kaki.



Isnin, 23 Ogos 2010

My Lovely Mummy Masuk Wad T_T

Lately, mak Peja asyik tak sihat. Semalam ayah tepon, bagitau mak masuk wad. Ingat nak balik semalam, tapi ayah suruh balik hari ni aje... Nanti lepas tengah hari nak balik kampung, nak gi jenguk mak.

Sian kat ayah Peja. Kene uruskan hal ehwal rumah tangga sengsorang. Nak pegi keje lagi, nak jaga 2 orang adik pompuan Peja kt umah lagi. Anak-anak yg lain semuanya jauh2. Kaklong kat Shah Alam, Peja kat Kelantan, Fakhru & Farid kat Perak, Firdaus kat Kedah, Fahmi plak duk asrama... Tinggal Nabila ngan Akmal aje... Adei...

Seingat Peja, mak ade darah tinggi, tapi semalam masuk wad sebab tekanan darah terlampau rendah. Risau plak. Pasni nak suh mak makan hati ayam ngan hati lembu banyak2. Baru bleh tambah darah skit.

Sabtu, 21 Ogos 2010

Laman Web RahsiaDadih.com Berubah Wajah

Assalamualaikum W.B.T,

Sukenyeee hati Peja arini... Mane taknye, minisite RahsiaDadih kini dah berubah wajah. Peja dapatkan khidmat design daripada Mr. Joe (http://www.facebook.com/grafikartwork).

Pada mulanya, dijangkakan ianya mengambil masa 3 - 5 hari bermula pagi semalam (Jumaat). Tapi, rupe2nye tak sampai 48 jam! Memang hebat betul la Mr. Joe kite.. Peja tabik sprrriiingggg kt beliau (tooooiiinnnngggg - bunyik tabik disertai spring)...

Huhuhu, kalau compare dengan yang asal, mak datuk, jatuh panggang dari api, bagai langit dengan bumi, bagai semut dengan dinasor... Tak caya, cube compare...


Yang terselit kt penjuru bawah sebelah kiri tu r rupe yang asal... Hihihihi...

Jom pakat jenguk http://www.rahsiadadih.com.

Khamis, 19 Ogos 2010

Keluarga Bahagiaaaaaa

Huhuhuhu, arini pejam celik pejam celik, dah lebih seminggu kite pose kan...
Dan arini plak hari yang segar bagi saya...
Hahahaha, biasanya lepas solat subuh, tidur balik...
Hari ni tak tido dah...

Tibe2 gatal tangan nak kumpul gambar ahli keluarga...
Start ayah, mak, kakak dan semua adik2...
Lepas korang tengok pic ni, jangan ingat saya ada abang eh...
Saya anak ke-2...
Biasanya org akan sangkakan adik bawah saya, si Fakhru tu adalah abang saya...
Hihihihi...

Kalau nak kenal, ni r keluarga saya..
Bahagia kan?
Hihihihi



Rabu, 18 Ogos 2010

Teknik Split Affiliate

Semalam aku beli ebook saudara Rahman Basri bertajuk "Split Affiliate". Dalam ebook ni menceritakan bagaimana nak handle 2, 3 program affiliate serentak tanpa ada yang tercicir.

Bukan tu je, ebook ni juga mengajar teknik Soft-Selling dan bagaimana nak lakukan jualan di facebook dengan mudah.

Lepas baca je ebook ni, aku terus test ilmu yang ade. Hasilnye, ebook "Rahsia Dadih: Kegemaran & Pendapatan" aku menghasilkan 2 sales dalam masa tak sampai 1 jam.

TQ bro Rahman Basri ~ My sifu...



Isnin, 16 Ogos 2010

Duit Raya

Haaa, sape nak duit raya?
Ade RM150, ade RM100 dan ade RM50...

Taknak ke?
Come on la... Ade orang nak sponsor... Huhuhu...



Nampak tak ruangan isi nama dan email kt sebelah kiri tu? Isi nama & email korang n then tekan submit. Lepas tu, korang cek lah email korang dan klik link pengesahan.

Lepas tu, korang akan dapat satu ebook PERCUMA "Perniagaan Berpotensi Ramadhan" dan nama korang akan dimasukkan dalam senarai kemungkinan dapat duit raya. Ala, bukan korang kene bayarpun... Sape tahu kot2 korang bertuah, dapat duit raya PERCUMA.

Selasa, 10 Ogos 2010

Jom Makan Dadih

Tup tup tup, pejam celik pejam celik, esok dah nak pose kite ni...
So, ape preparation?
Preparation zahir dan batin... huhu...

Pose jangan tak pose plak...
Kehidupan perlu diteruskan...
Jangan plak memandai nak ponteng pose...
Dan jgn plak tido je spanjang hari...

Musti dah terpikir, ape juadah utk berbuke esok...
Ape kate kite pakat makan dadih...
Xyah beli, wat sndiri je... Original resepi, bukan serbuk segera...
Hahahaha...
























Yum, yum, yummy, burrrpp... errkk... huhuhuhu...

Jom r belajar wat dadih... bleh wt jual...
belajar kt http://www.rahsiadadih.com
atau klik je banner bawah:



Selamat berposeeeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.