Selasa, 30 November 2010

Persatuan Usahawan Internet Malaysia

Ni Peja nak kongsi skit satu benda yang agak penting bagi Peja selaku Usahawan Internet.

Baru-baru ini, dengan kerjasama Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Pusat, di bawah naungan Dato' Mohd Noor Al-Akbari, telah menubuhkan Persatuan Usahawan Internet Malaysia (UIM).





Ahad, 28 November 2010

Gelas Ke Bekas Biskut Raya?

Huhuhuhu, 2 hari lepas, adik Peja, si Farid dan kawan Peja, si Nas, datang lepak rumah Peja satu hari satu malam. Nak dijadikan cerita, Peja ajaklah Farid, Nas, wife Peja dan 2 orang lagi adik kecik Peja gi kat satu kedai makan kt Kubang Kerian.




Jumaat, 26 November 2010

Kapal Terdampar Di Tengah Jalan

MISTERI!!! Sekarang di sebelah Pantai Timur sedang musim tengkujuh. Hujan lebat hampir setiap hari terutamanya di Kelantan tempat Peja tinggal.Ombak besar di lautan sedikit sebanyak menjejas pendapatan para nelayan. Harga ikan makin mahal berikutan permintaan tinggi daripada rakyat tempatan. Nak tak nak, ikan kurang fresh dengan harga mahal terpaksa di makan... adui.. ujian... sabar jela...





Khamis, 25 November 2010

Ebook VS Buku Fizikal

Korang pernah baca ebook? Korang pernah beli buku fizikal? Alaaaa, takkan langsung tak membaca kot. Semaikan budaya membaca dalam jiwa korang tauuu...

Peja nak kongsi sikit pengalaman Peja sepanjang menjual ebook. Yela, usahawan internet sepenuh masa katakan. Produk paling banyak Peja jual adalah ebook. Peja pun ade kluarkan ebook sendiri tau. Ebook Rahsia Dadih.




Rabu, 24 November 2010

Peraduan Teka Gambar

Sebenarnya, Peja anjurkan peraduan ni start 1 November lagi... Peraduan kali ni dah siri ke-3 dah. Sebelum ni dah ada 2 pemenang.

Untuk sertai pertandingan ni, hanya perlu ke http://www.tekagambar.co.cc. Tiada bayaran dikenakan untuk pendaftaran. Masuk ke laman web tersebut, isikan nama dan alamat email aje... Senang kan... Hadianya ialah RM50 setiap minggu.




Khamis, 18 November 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha dan Takziah

Selamat hari raya aidil adha kepada semua pengunjung blog Peja...
Huhuhu, berapa ramai lembu yang terkorban? Hihi...
Semalam Peja tolong korban lembu bahagian ayah Peja...
Penat woo. takde orang expert...




Isnin, 15 November 2010

Jauhi Ah Long... Jangan menempah maut...

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Haaa, kali ni Peja nak citer benda lain plak. Asyik citer pasal hal peribadi Peja, kengkawan bosan gak kan?

Sejak akhir2 ni, kite boleh tengok iklah ah long diedarkan di merata2 tempat. Dalam peti surat, selit kat wiper cermin kete, tampal kat public phone. Dengan kata lain, macam2 ada. Semakin giat ah long ni mempromosikan perniagaan maut mereka ye.





Sabtu, 13 November 2010

Jannah, Kenapa Tinggalkan Ku...

Sedih sangat...
Jannah dah tinggalkan aku...
Mm... tak sempat kite nak jumpe...
Mungkin telah ditakdirkan sebegini...
Takkan ku lupekan kenangan kite bersama...




Selasa, 9 November 2010

Kanak-Kanak Digantung... Kejam!

Baru-baru ni, Peja ada pegi ke satu pasaraya terkemuka gakla di Kuala Terengganu. Nak shopping sikit barang2 keperluan bersama adik beradik dan wife Peja. Siapa sangka, Peja dapat lihat dengan mata kepala sendiri kekejaman ke atas kanak-kanak berlaku di depan mata Peja sendiri.




Selasa, 2 November 2010

Ciannye Kucing Ni...

Semalam kan, lepas Peja & wife balik shopping, kami kemas2 barang2 yg dibeli...
Tgh2 berkemas, tibe2 dgr bunyik kucing mengeoww... Kuat lak tu...
Peja pun kuar dan tengok sekor kucing, kesejukan dalam hujan, duk ngeow2...
Dahlah tgh hujan, kotor dgn air tanah liat, tgh jalan plak...
Kalau dibiarkan, tinggi harapan nak kojol kene pijak kete...
So, Peja amik dan bawak masuk dalam rumah...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.