Selasa, 28 Jun 2011

Tingkatkan Page Rank Blog

Alhamdulillah, tak sangka plak, akhirnya PR(Page Rank) blog Peja telah meningkat dari PR0 terus menjadi PR2. Dalam artikel kali ini, Peja akan berkongsi sedikit sebanyak mengenai apa itu PR dan bagaimana ingin tingkatkan PR blog.




Khamis, 23 Jun 2011

Rahsia Menjadi Penulis Hebat

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ape khabar rakan2 blogger dan rakan2 pembaca semua? Harap2 sihat belaka lah ye =)

Peja pasti, rakan2 di sini tahu membaca dan menulis, kan? Memang dari tadika lagi kita diajar untuk menulis. Berbebelas dan berpuluh tahun masa berlalu, dan hari ni kita bebas menulis apa sahaja yang kita sukai.




Isnin, 20 Jun 2011

Apa Itu Ebook dan Lesen PLR?

Bismillah... Assalamualaikum W.B.T.,

Hari ni badan Peja agak penat sebab beberapa hari lepas, Peja sekeluarga menziarahi kakak Peja yang tinggal di Subang Perdana, Shah Alam. Tanpa sebarang perancangan (pergi on the spot), kami banyak habiskan masa dengan pusing2, jalan2, makan2, ronda2, shopping2 =)




Khamis, 16 Jun 2011

Terima Kasih Rakan-Rakan Blogger

Tahniah dan terima kasih yang tak terhingga kepada rakan-rakan blog yang telah mendapatkan perkhidmatan menukar domain blog .blogspot.com menjadi domain .com sahaja. Tak lupa juga kepada pengunjung blog Peja.




Ahad, 12 Jun 2011

Terengganu Juara Piala FA 2011

Tahniah tahniah tahniah dan tahniah Peja ingin ucapkan kepada pasukan bola sepak Negeri Terengganu yang telah muncul juara Piala FA 2011. Memang hebat kedua-dua pasukan semalam. Berbaloi tidur lewat ;-)




Khamis, 9 Jun 2011

Siapa Ada Baby?

Waaaaaa, sape kat sini suke baby? Sapa kat sini yang dah ade baby? Sape kat sini bakal dapat baby? Sape kat sini bakal kahwin? Sape kat sini SEOrang ayah atau ibu?

Hari ni Peja nak luahkan sikit perasaan Peja. Alhamdulillah, Peja dah 1 tahun 2 bulan kahwin. Syukur dapat SEOrang isteri yang memahami, baik, comel, rajin, kiut, manis. Tapi kini, jiwa Peja mula terasa nak menjadi SEOrang ayah.




Ahad, 5 Jun 2011

Nasihat Kepada Anak Berkenaan Ibu Bapa

Tiada kita tanpa ibu bapa. Merekalah yang menjadi sebab adanya kita di dunia. Mereka telah banyak menderita dan berkorban. Susah payah, pahit maung, penat lelah dan suka duka silih berganti. Peluh dan keringat serta linangan air mata. Semua itu adalah lumrah hari-hari mereka dalam membesarkan kita.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.