Rabu, 12 Disember 2012

Temuduga Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

Kepada calon yang dipanggil temuduga bagi jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29, saya ucapkan tahniah dan semoga berjaya. Saya update blog berkenaan ni pun sebab isteri saya juga dipanggil untuk temuduga jawatan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat ni pada 3 Januari 2013.




Isnin, 19 November 2012

Bagaimana Sistem Lengkap Pemasaran Email Autoviral "Percutian Australia" Dapat Membantu Anda

Bagaimana Sistem Lengkap Pemasaran Email Autoviral "Percutian Australia" Dapat Membantu Anda oleh Zamri Nanyan
Hakcipta Terpelihara (c) 2012 ZamriNanyan.com  

Pemasaran Email merupakan satu kaedah pemasaran yang amat berkesan.

Bagi yang belum arif tentang pemasaran email, ianya bermaksud menghantar email kepada ribuan pengikut anda yang telahpun bersetuju untuk menerima email daripada anda. Lebih banyak email yang anda kumpul untuk sasaran bisnes anda, lebih besar peluang untuk anda menjana pendapatan lumayan.




Khamis, 8 November 2012

Jana Pendapatan Melalui Blog

Dah ramai suri rumah yang berjaya membuat suami tersenyum lebar bila lihat mereka keluarkan duit dari ATM machine mencecah RM2,000 hasil dari jualan di blog. Anda bila lagi?




Ahad, 4 November 2012

Durian, Pengat Durian, Pulut Durian

Sape kat sini suke makan durian? Sape plak tak suke makan durian? Sape hantu durian? Hahahahahaha... Alkisahnya, saya telah TERBELI buah durian besar2 saiznya, RM40 untuk 7 bijik. Saya, isteri, abang ipar dan kakak hanya makan 4 biji aje, dah rasa kenyang yang teramat sangat.




Jumaat, 26 Oktober 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha

Allahuakbar... Allahuakbar... Allahuakbar... Allahuakbar... Walillahilhamd...

Alhamdulillah, pada tahun ini kita masih berkesempatan untuk bertemu dengan salah satu daripada perayaan utama bagi umat Islam iaitu Hari Raya Aidiladha.




Rabu, 24 Oktober 2012

Kenapa Membeli Sayur Kalau Boleh Menanam Sendiri?

Pernahkah anda terfikir, bolehkah hasil pertanian memberikan pulangan yang lumayan? Cuba fikirkan, siapa yang menguasai pasar borong? Siapa yang kerap membeli di sana? Pernahkah orang ramai berhenti membeli barangan dapur sebab mahal?




Ahad, 21 Oktober 2012

Kelantan Juara Piala Malaysia 2012

Pertamanya, tahniah tahniah tahniah dan tahniah kepada pasukan Kelantan kerana secara rasminya dinobatkan sebagai Juara Piala Malaysia 2012. Pertarungan yang agak sengit di antara Kelantan melawan ATM =)





Sabtu, 20 Oktober 2012

Elakkan Blog Anda Dipadam - Persediaan Awal Amat Penting!

Seringkali saya mendengar beberapa rakan blogger terutamanya yang menggunakan platform blogspot mengadu yang blog mereka telah didelete a.k.a dipadam oleh Pakcik Google tanpa rasa kasih sayang, tanpa notis, tanpa amaran. Pastinya sedih bila hasil blogging bertahun-tahun hilang ditelan badai ~ chewah ~




Rabu, 17 Oktober 2012

Coaching Membina Blog Dengan Blogspot

Alhamdulillah, semalam, pada jam 10.30pg - 2.30ptg, berakhirlah sudah group coaching berkenaan cara membina blog menggunakan platform blogspot.




Khamis, 27 September 2012

Punca Bisul Dan Cara Mengubati Bisul

Fuh, hampir sebulan saya merana akibat terkena bisul... Ini adalah bisul ke-2 dalam tahun ini sahaja. Akibat bisul jugaklah, saya tak dapat bekerja, tak dapat nak update blog, tak dapat nak update fan page dan lain-lain. Yela, bisul ni amat menyakitkan tau... Terdapat pelbagai punca dan cara rawatannya.. Check it out!




Jumaat, 31 Ogos 2012

Tingkatkan Like Dengan Pantas Dan Tambahkan Pendapatan Dengan Fan Page di Facebook

Facebook kini menjadi satu fenomena. Di mana-mana sahaja, bila-bila masa, sesiapa sahaja, pasti akan bercakap mengenai facebook.




Jumaat, 3 Ogos 2012

Cabutan Bertuah Khas - Hadiah Duit Raya RM300

Cabutan Bertuah Khas ~ Duit Raya RM300! Hanya yang betul2 berminat sahaja!




Sabtu, 7 Julai 2012

Perniagaan & Buat Duit Pada Bulan Puasa Sebagai Persediaan Hari Raya

Saya pasti, ramai di antara kita terutamanya umat Islam di Malaysia yang sedang mencari-cari peluang perniagaan atau sebarang sumber pendapatan tambahan sepanjang bulan Ramadhan. Wang inilah yang akan digunakan samaada untuk berzakat, bersedekah, menaja majlis berbuka puasa, membeli pakaian baru, kuih raya dan lain-lain.




Sabtu, 23 Jun 2012

Telefon Bimbit Novanod2 - Klon Samsung Galaxy Note

Tahukah anda apa itu telefon bimbit Novanod2? Sebelum itu, saya pasti, ramai rakan-rakan diluar sana yang mengimpikan untuk memiliki telefon tablet yang canggih manggih seperti Samsung Galaxy Note. Tapi, ramai yang tidak dapat memiliki telefon bimbit ini hanya kerana TIADA BAJET / TIADA MODAL / TIADA DUIT / TIDAK MAMPU dan lain-lain.




Jumaat, 8 Jun 2012

Bola Sepak: Jadual Euro 2012

Bagi peminat bola sepak, tentunya tidak akan melepaskan peluang untuk menyaksikan perlawanan bola sepak Euro 2012. Walaupun saya lambat mengemaskini info berkenaan Euro 2012, saya tidak akan melepaskan peluang berkongsi jadual perlawanan.




Isnin, 21 Mei 2012

Diablo 3 - Permainan RPG Kini Dilancarkan!

Harini sudah hampir seminggu permainan RPG - Diablo 3 dilancarkan secara rasmi pada 15 Mei 2012. Saya pasti ramai peminat permainan Diablo 3 ini tidak melepaskan peluang mencuba permainan aksi-seram ini.




Ahad, 13 Mei 2012

Menyambut Hari Ibu, Boleh atau Tidak?

Sejujurnya, saya tidak tahu tarikh tepat sambutan hari ibu. Saya tergerak untuk menaip berkenaan hari ibu memandangkan saya melihat ramai rakan-rakan terutamanya dalam facebook yang mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada ibu-ibu mereka.




Ahad, 6 Mei 2012

Samsung Galaxy S3 / SIII Kini Dilancarkan

Bagi penggemar gadjet lebih-lebih lagi peminat telefon bimbit Samsung, pasti teruja menunggu perlancaran telefon bimbit Samsung Galaxy S3 / SIII ini.




Rabu, 2 Mei 2012

Zerg Rush: Apa Itu Zerg Rush dan Kesannya Kepada Google?

Apa itu Zerg Rush? Siapa tahu apa itu Zerg Rush? Apa kaitan Zerg Rush dengan Google? Kenapa tiba-tiba saya ceritakan berkenaan Zerg Rush? Mesti ada sesuatu di sebalik Zerg Rush ni.




Isnin, 30 April 2012

Telefon Tablet 5 Inci Dan Dual Kad Sim

Salam sejahtera, baru-baru ini, saya pulang ke kampung bercuti untuk 8 hari. Sebelum tu, saya teringin sangat nak mencari telefon tablet seperti Samsung Galaxy Note iaitu mempunyai spesifikasi 5 inci. Tapi saya tahu, Samsung Galaxy Note memang takde yang versi dua kad sim ni.




Ahad, 15 April 2012

Ebook PLR Bahasa Melayu Murah (54 Ebook)

Anda inginkan Ebook PLR dalam Bahasa Melayu berjumlah 54 ebook? Jika anda mahu, ini peluang keemasan untuk anda kerana saya membuka jualan 54 ebook PLR Bahasa Melayu.





Ahad, 8 April 2012

Nasyid & Lirik: Bidadari - Rabbani







Ahad, 1 April 2012

Kaedah dan Teknik Buat Duit / Income Melalui Blog

Selaku penulis blog, sejak dulu lagi saya mencari kaedah dan teknik yang berkesan untuk buat duit / wang / income melalui internet khususnya menggunakan blog. Ternyata setelah mengkaji dan mencuba pelbagai kaedah buat duit, saya dapat menghasilkan income dengan blog walaupun secara pasif atau kurang aktif.




Rabu, 28 Mac 2012

Tanda-Tanda Dan Rawatan Demam Denggi

Hari ini adalah hari kedua saya disahkan mengidap demam denggi yang masih terkawal. Sebelum ini, saya dapati banyak tanda-tanda demam denggi dan setelah masuk hari ke-3 demam, saya pergi dapatkan rawatan di Klinik Kesihatan Seksyen 7, Shah Alam.




Ahad, 25 Mac 2012

Kelas Belajar Blogspot Di Shah Alam - Personal atau Group Coaching

Salam sejahtera,

Baru-baru ini, saya telah menerima beberapa email bertanyakan bila saya boleh adakan kelas belajar blog menggunakan blogspot di area Shah Alam. Buat masa ini, saya masih tidak bercadang untuk mengadakan bengkel belajar blog dalam masa terdekat.




Selasa, 20 Mac 2012

4 EBook Murah Dan Istimewa!

Salam sejahtera,

Mungkin posting saya kali ni ringkas aje. Tengah-tengah duk susun file dan folder dalam laptop, saya terjumpa kembali ebook yang saya dan team saya hasilkan tahun lepas. So, daripada ianya tak digunakan camtu, baik saya jual kembali. Ebook ini amat murah dan istimewa. Dijamin!





Ahad, 11 Mac 2012

Perniagaan Sampingan Dengan Perniagaan Dropship

Perniagaan Sampingan Dengan Perniagaan Dropship

Salam sejahtera...

Pernahkah anda terfikir untuk mencari pendapatan sampingan? Tak kira samaada untuk bekerja sambilan atau memulakan perniagaan secara kecil-kecilan?




Rabu, 7 Mac 2012

Bisnes Borong Vietnam

Bisnes Borong Vietnam

Kini anda tidak perlu berurusan dengan orang tengah sekiranya anda ingin bisnes produk yang diborong dari Vietnam!




Sabtu, 3 Mac 2012

Panduan Pemilihan Dan Hala Tuju Kerjaya Lepasan SPM 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Alhamdulillah dan saya ucapkan tahniah kepada pelajar-pelajar yang telah berjaya menamatkan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2011 dengan jayanya dan kini sudah semestinya ramai kalangan remaja lepasan SPM 2011 sedang bekerja sambilan atau belajar sedikit untuk menyambung pengajian kelak bukan?




Isnin, 27 Februari 2012

Mulakan Bisnes Printing Anda Sendiri!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Pertamanya, saya memohon beribu-ribu kemaafan kerana terlalu lama tidak mengemaskini blog saya. InsyaAllah, selepas ini saya akan aktif berblogging semula dan berkongsi peluang-peluang terbaik dalam perniagaan.




Isnin, 2 Januari 2012

Selamat Tahun Baru 2012

Adei, nampaknye blog ni sekali lagi penuh dengan sawang. Mana tidaknye, sebulan sekali baru update blog. Alahai, bilelah nak ada internet kat tempat keje...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.