Ahad, 29 Ogos 2010

Haissshhh, Mercun Lagi!

Tiap2 tahun, asal bulan pose, ade je berita putus tangan la, putus kaki la, pecah kepala la... Semuanya bahana mercun...

Time tahun baru cina, Peja tak pernah plak dengar kes2 camni. Memang orang melayu ni keras kepala dan tak amik iktibar atas kejadian buruk...

Huh, kalau adik Peja main mercun, siaplah. mmg nak makan rotanla... hihihi. Peja ni mmg garang gak. kalau adik wat salah, mule2 tegur lembut. 2nd, tegur dgn sedikit keras. 3rd, tegur + amaran. kalau kali ke-4 wt salah gak, mmg kene sebat la kat betis... Tapi, Alhamdulillah, adik2 peja ni, biasanya takat tahap warning ke-2 aje...

Ni, Peja paste skit gambar2 akibat main mercun. Yang gambar last tu, sikit menyeramkan. So, sape tak tahan darah, jangan tengok!






9 ulasan:

  1. ngerinya yg last..terperanjat awe

    BalasPadam
  2. nard & hawa: tu r kene berpesan2 kt adik2 kite, sepupu spapak kite... xkan nak jadi cmtu dlu kan.

    BalasPadam
  3. ngeri betul tgk gambar2 tue... tp napelah msh ramai orang kita yg x sedar2 jgk lg..

    BalasPadam
  4. biasalaaa, manusia mudah lupa...
    sbnrnye ade lg gambar yg xupload.. sikit2 dah la...

    BalasPadam
  5. gambar akhir tu otaknya terkeluar ke??? buat apa nak cek B.P. kalau dah keadaan dah teruk mcm tu??

    BalasPadam
  6. yup, otaknye dah terkeluar.. dah matipun... xtau la ape lg yang diceknye... mustahil xmati lg...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.