Jumaat, 27 Ogos 2010

Hati-Hati Ketika Tarawih

Peja terbaca berita dalam harian metro online berkenaan pencuri yang pecah masuk rumah time solat tarawih.

Rujuk sini:
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/PecahrumahwaktusolatTarawih/Article

Apa yang patut kita buat untuk elakkan perkara cmni jadi. Rungsing gak. Kalau kat kampung, mak selalu tinggal ngan adik kecik time ayah pegi surau. Mm, rasanya, sebagai salah satu langkah percegahan, ayah wt solat tawarih kt umah jela... Nak wt cmne...

Kawan2 ade idea?

4 ulasan:

  1. Salam

    Pening juga ye. tapi kalau mak tinggal di rumah dengan adik dan mereka diserang? Penyamun sekarang bukannya ada hati perut. Kalau di kampung, saya cadangakan pelihara "polis leher panjang". Angsalah. Bela dua tiga ekor. Biar dia sepit kaki penyamun tu. hehe

    Salam nuzul Quran

    BalasPadam
  2. TQ aniza... Peja mmg pernah dgr cara camtu, tp kan kawasan rumah orang tua Peja taman perumahan. Lagipun, dah lama sangat Peja tak tengok angsa...

    BalasPadam
  3. bela laa anjing.. huhu.. takpon , ajak satu family g terawih... tak rugi pon :P

    BalasPadam
  4. Nak pegi satu keluarga mmg boleh... tp kalau tibe2 ade yg dtg bulan, cmne plak..
    ai, nk bela anjing tu, kos mknn lagi bertambah :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.