Rabu, 25 Ogos 2010

Syukurlah Tak Mati

Assalamualaikum dan selamat pagi kengkawan...

2 hari lepas, Peja balik kampung emergency sebab mak masuk wad... Mule2 mak kene tekanan darah rendah, pastu ade batu karang plak... Sedih r..

Lepas melawat mak, bertolak balik kelantan. Sampai umah, tengok ada 1 makhluk besar parking depan rumah. Wat donno je la. Semalam banyak kerja perlu diselesaikan, so Peja tidur lewatla sikit.. Bangun pagi, kepala sakit sebab kurang tidur. Lepas hantar wife gi keje, hajat balik rumah nak melelapkan mata sekejap.

Baru nak lelap, tibe2 tuan makhluk besar ni panaskan bende alah ni. Dahlah die tinggalkan camtu je. Bising gile... Bising satu hal, asap plak masuk dalam bilik... Nak mati lemas Peja dalam bilik. Geram tul r, tak fikir ke bising depan rumah orang, asap masuk dalam rumah orang ke... Habis pakaian tergantung berbau asap...

Peja geram, peja tunggu dkt setengah jam, baru tuan die datang balik. Dahlah wat muke tak bersalah. Nasib baik yang sorang lagi tu mintak maaf. Tapi sempat Peja sound die (dalam loghat kelate la, cume translate ke bahasa standard):

"Awak tak fikir ke, orang ade ke takde ke dalam rumah, bising ke tak bising ke. Bising satu hal, bau busuk asap dalam bilik saya, satu hal. Nasib baik tak mati lemas. Lain kali, wat ape2, fikir dulu".

Ingat, lain kali wat keje, gune akal, jangan letak otak kat kaki.



3 ulasan:

  1. hi! slmt berpuasa..cantik blog awk.do visit my blog n be my follower k..saje nak tambah kawan..thanks ;)

    http://betkidzs.blogspot.com

    BalasPadam
  2. giler la..
    parking punye dekat dengan umah..
    mintak bayaran la kalau gitu..

    BalasPadam
  3. betkidzs: selamat berpose... TQ awak...

    diana: mule2 xkisah sgt sbb kalau stakat parking malam, no hal... ni siap masuk asap lagi dalam rumah, mmg berasap la kepala...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.