Rabu, 1 September 2010

Kamdar, KB Mall, Tesco, Mydin

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Semalam kan hari cuti sempena hari merdeka. So, Peja ngan wife nak ronda2 cari baju raya. Tak sangka jem sangat semalam nak2 kt area KB Mall. Nak dapat parking komain susah wooo.. Last2 peja decide parking kete jauh sikit dari KB Mall dan jalan kaki ke sane...

Tapi, sebelum tu, Peja singgah ke Kamdar dlu.. Huhuhu, agak banyak gak saiz Peja. Al-maklumlah, 3XL punye saiz. Peja berkenan sgt dgn satu baju batik tu. Harga pun xmahal. Tapi sygnye, bajunye sikit rosak. Stok lain plak xde. Nak amik baju batik lain, saiz plak xde.. aduiyaa...

Kat KB Mall, Tesco ngan Mydin Mall, xde pun pakaian saiz Peja. Kalau ade pun, langsung xsesuai nak wat baju raya... Uhuk uhuk. Itula, suh diet, xnak diet... Hehehe...

Oklah ni, dulu, berat Peja 150kg = 3 kampit simen! Lepas diet (tak diet sgt pun), berat turun jadi 110kg. Daripada saiz seluar 50, skrg 44. tupun terpaksa pakai tali pinggang sbb saiz 44 pun kini dah longgar... Hihi.

Ade tak member2 bleh sarankan tempat boleh beli baju batik yang murah2 dan cun?

8 ulasan:

  1. dah start shopping baju raya ye.. biasala jem tu, dah dekat nak raya ni..

    nak sarankan tempat, belah sana tak tahu la bro.. hehe..

    BalasPadam
  2. huhuhuhu, xpela... nak wt cmne... ari jumaat atau sabtu ni, nak pegi ushar lg...

    BalasPadam
  3. wah bestnya diet yang menjadi..apa petua tu dik...

    BalasPadam
  4. diet paling berkesan ialah makan ikut time... breakfast jangan tinggal. sy tetap makan cam biasa 3/4 hali sehari.. breakfast, lunch n dinner.
    tp, sy juga ada makan suppliment je... makan organik sbb organik ni blh serap minyak2 dn lemak dalam makanan.

    BalasPadam
  5. Berat kita sama sahaja Peja..he he!

    BalasPadam
  6. relevan, berat mana yang same? berat dulu ke berat sekarang?
    hehehe

    BalasPadam
  7. kalu saiz besar cam abah saya (seluar saiz 44..) kena tempah haha3

    tp kalu baju boleh cari di Kamdar ada byk saiz besar.

    KB Mall musim mcm ni.. haw3 tak tau nak kata apa la. tp bab parking ni aku tak pernah tak dapat parking.. baca bismillah 21 kali masa nak keluar rumah dan niat "aku nak parking kereta ni" insya allah akan dapat parking terrrbaik pnuya.

    selamat hari raya bro!

    BalasPadam
  8. kelhome, mmg kt kamdar byk yg sai besar, so blh dah borong sluar raya... hihihihi...
    bab parking, peja xkisah parking jauh skit dan kene jalan kaki sikit... huhuhu

    ape2pun, tq dan slmt hari raya bro.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.