Ahad, 12 Disember 2010

Karnival Jalur Lebar

Semalam Peja, wife, adik2 ipar n mak mertua pergi ke Karnival Jalur Lebar di Kuala Terengganu. Pergi pun dah kul 5 petang lebih. Dah dekat2 nak tutup dah. Tapi, dalam nak tutup tu, ramai lagi orang datang.


Ada macam2 booth dari syarikat telco cam TM, P1, Maxis, Celcom, Digi dan lain2... Yang paling best, dekat booth under KPKK (Kementeria Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan). Ada online game, animasi, dan macam2... Malas nak amik gambar sebab dekat nak tutup dah. So xbanyak benda yang ada.

Ni salah seorang Event Manager untuk booth tu, abang ipar Peja... Dia antara salah seorang Fasilitator SchoolNet yang terpilih untuk handle booth ni. Penat woooo, kate abg ipar Peja.



Peja terpikir r, nape untuk karnival ni, makhluk ni yang menjadi ikon nye.. Binatang ape ni ek? Nak kata cicak, takde ekor pun. Belasah jela panggil cicak pun. Jalur lebar sepantas cicak melarikan diri kot... Huhuhu.





Jalan2, ternampak lah Upin, Ipin, Naruto, Son Goku (Dragon Ball) ngan satu lagi makhluk ntah ape name die. Ai, apesal Son Goku ni pakai spek itam ek? Son Goku pakai spek itam ek dalam citer die? Hihihihi.




Dalam duk pusing2, penat + haus. So, kebetulan ade booth Tropicana Twister, belilah air blackcurrent. Blackcurrent ni produk baru Tropicana Twister. Masa karnival, depa jual RM5 je untuk 3 botol kecik. Agak murahla berbanding harga biasa. Peja ni plak, kalau dah dahaga, mesti bertukat identiti. Ape2 je bleh dimakan, Peja akan cuba makan... hihi.. tapi, bile dah dapat air, kompem senyum...


Sebelum dapat air


Selepas dapat air


Tu jelah sikit sebanyak perkongsian kat karnival tu. Banyak lagi gambar, tapi malas nak upload la banyak2...

6 ulasan:

  1. bagus la.. meramaikan orang pakai broadband kan.. cik su pun pakai broadband gak.. tapi jalur lebar mana paling best and bagus ek??

    BalasPadam
  2. sbnrnye, smuanya same je...
    bisnes katakan...
    tapi kan, bergantung kepada keperluan gak...
    cam Peja, sesuai pakai Streamyx...
    tp malangnye, tempat peja xde line tepon...
    so, terpaksa pakai maxis broadband

    BalasPadam
  3. Saya jadi salah seorang speaker untuk Karnival Jalur Lebar di Kg. Ubai ,Kuantan pada 27hb November tempohari.

    Memang happening...

    BalasPadam
  4. prince pon pkai broadband je..bagus gak dia wat karnival camtu..best..hehe

    dah follow..=)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.