Isnin, 28 Jun 2010

Gugur Kandungan Tepi Rumah Aku

Aku terkejut dalam beberapa hari lepas, ade makhluk Allah yang xpasti keguguran atau sengaja menggugurkan kandungan dan janin yang digugurkan ditinggalkan tepi beranda rumah aku...

Keadaan janin yg blum ckup sifat terbiar camtu je. Lalat ngan semut hinggap pada janin tersebut. Bukan 1 janin, tapi 2...

Ni gambar janin tersebut:















Aku siasat punye siasat untuk tahu kepunyaan siapakah janin tersebut... aku tanye jiran sebelah rumah. Rupe2nye, kucing bentina keguguran dan dengan slambernye tinggalkan janin yang keguguran tu tepi beranda rumah aku. Busuk wooooo...

Hampes tul.

Selasa, 22 Jun 2010

Apabila Sebijik Broadband Menjadi Seekor Beruk

Blh dikatekan, tiap2 hari aku sumpah broadband aku jadi berukband...
Dan akhirnye, sumpah tersebut menjadi nyata...
Broadband aku benar2 menjadi beruk!!!

Geram tul aku...
Sebelum ni, boleh dikatakan broadband ni blh guna start pas subuh sampai tgh hari je...
Lepas tgh hari, outside kick...
Line baik2 HSDPA, tibe2 bertukar jadi EDGE...
So, lembab nak mampos time tu...

Lepas broadband aku disumpah jadik beruk, Alhamdulillah, blh gak aku bertenet sampai tgh malam...
So, blh aku teruskan usaha cari pitis cam biasa aku...

Ni rupe broadband aku yang telah disumpah menjadik beruk...
Dh tergantung cam beruk panjat pokok kelapa...
"Weh, turun2", kate wife aku kt beruk yang sedang memanjat...hehe..




Jumaat, 18 Jun 2010

Wooo, Percik Perut Ayam

Buat kali pertama aku gi pasar malam Bachok... Tengah2 pusing beli makanan, aku terjumpe makanan feberet aku dan mak aku --> percik perut ayam... Yummiii... Aku belilah RM5. Kalau aku bawak balik untuk mak aku, sure die suke...

Wife aku nampak cm xsuke je percik ni. Selepas 120 saat aku pujuk, akhirnye die makan... Nampaknye xckupla percik tu kali ni. Wife aku cakap sedappppppp...

Aku puas ati betul makanan kt sini sebab murah sgt... Semua makanan aku beli tu, xsampai RM15... huhuhuuhuhuhuhuhu...



Khamis, 17 Jun 2010

TQ Abe Wan & Kak Su

Fuh, konyang giler aku malam ni... Jiran sebelah rumah, abg wan dan kak su jemput aku dan wife makan malam kat umah die. Tak pasal2 xdiet aku malam ni... Lauknye bleh tahanla jugak...

Nasi putih
Gulai ayam
Hati dan pedal goreng
Ikan kerisi goreng
Ulam petai, ulam raja dan pegaga
Sambal belacan dan budu...

Dan paling bestnye, anak die umo baru 2 tahun, dah pandai makan sendiri, amik lauk sendiri... hebat2...

Ape2pun, TQ abe wan dan kak su...

Khamis, 10 Jun 2010

Kami Perlukan Pengesahan Anda

Terima kasih kerana mendaftar. Kami perlukan pengesahan anda.

Sila buka email anda, dan klik pada link pengesahan seperti gambar di bawah ye.

Terima kasih =)




Jumaat, 4 Jun 2010

Sebulan Sebagai Suami

Fuh, lame menggiler aku x update blog aku ni...
sekarang dah sebulan lebih aku bergelar suami orang...
aku dah pun kahwin ngan gadis pilihan aku...
Azila Binti Mohamed...
Dah 6 tahun kenal + bercinta tu...
Tunang 1/1/2010 dan kahwin 30/04/2010...
erkk...stop dlu...sakit perut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.