Khamis, 17 Februari 2011

Bangunan Besi Di Terenggganu?

Haaa, sebenarnya bukan bangunan pun... Cuma ianya satu pembinaan yang melibatkan kerangka besi (kot) yang banyak... Buat pertama kalinya di Malaysia, kerajaan negeri Terengganu telah membina 2 blok parking bertingkat untuk Terengganu. Dengarnya, ia adalah yang PERTAMA di Malaysia. Sapa2 boleh mengesahkan hal ni?




Parking bertingkat ini telah dibina di satu kawasan lapang di tengah bandaraya Kuala Terengganu. Setiap satu blok boleh memuatkan 80 buah kereta. Ini bermakna, 2 blok yang dibina mampu menampung 160 buah kereta.

Bagus gak pembinaan ni. Peja memang sakit hati kalau pergi ke bandar Kuala Terengganu terutamanya kalau nak gi bank. Nak dapat parking punyalah susah. Kadang2 Peja terpaksa pusing sampai 7 - 8 kali tempat yang sama untuk dapat parking.




Harap2la binaan ni kukuh dan xmemberi masalah. Parking ini rasannya belum dibuka untuk awam. Masih dalam proses ujian lagi. Takut gak jadi cam stadium Terengganu yang runtuh dulu akibat peperangan antara ultraman dan raksasa... Hahahaha


-----
Jika anda suka artikel ini, KLIK SINI
Panduan PERCUMA Tips Pemilihan Kerjaya Lepasan SPM, KLIK SINI
Tonton dan memang: Video PERCUMA 6 Senjatan NuffNang, KLIK SINI 
Sertai eKursus Affiliate Mania secara PERCUMA melalui email, KLIK SINI
Jom belajar buat DADIH SEGAR dan jana pendapatan sambilan dengannya, KLIK SINI 
Panduan lengkap persediaan sebelum berniaga sehingga anda membina empayar anda sendiri, KLIK SINI
Nak awet muda? Nak penawar pelbagai penyakit? KLIK SINI

81 ulasan:

  1. kontraktor besi di trengganu ni dh ada rekod buruk dh. xtau la org yakin ke x nk pakai parking ni. huhu

    BalasPadam
  2. harap2 xjd pe...bnyk tu kereta boleh lex..kalu runtuh ke ape ke..jenoh.!

    BalasPadam
  3. dah lama dgr pasal parking ni cuma tak tau dah beroperasi ke belom...kalo kompom menjdi parking btingkat ni lehla bina kat putrajaya yang smemangnya tkenal ngan masalah parking!!!

    BalasPadam
  4. fuyoo..parking besi laah! tak bising ke nanti...mm..mintak2 dijaohkan la dari runtuh dan segala serangan otomen mahu pon raksase ;p

    prefer simen and batu bata kot^^'

    BalasPadam
  5. lawo2 tu..tapi takut la jugok nak naek atah tu..hehe cuti sem nk g derak ea bandar
    tp mmg yg 1st kat malaysia

    BalasPadam
  6. haa..
    pnah lalu jew dulu..
    tapi mse 2 x ciap agi...

    BalasPadam
  7. Peja, kalau yang depan parking yang canggih tu, bulan lepas dicaj 70 sen sejam.

    Yang canggih manggih itu agak-agak berapa RM?

    BalasPadam
  8. huhu mmg xsuka ngn masalah parking nih, kalau boleh mase nak pergi sesuatu tempat tu naik kereta, tapi bila nak parking, kereta tu leh transform jadi motor haha

    BalasPadam
  9. nampak canggih tmpt parking kete nie.. tp bahaya, lau runtuh cmna? hee..

    BalasPadam
  10. ramai yg x yakin nak parking stu kot nnti hehe, harap2 tiada apa2 yg buruk berlaku

    BalasPadam
  11. akhirnye ade jugak.mase 3rd year dulu, projek nk buat parking nie.merz dah ade kot tech nie

    BalasPadam
  12. bagaimanakah cara menggunakan perkhidmatan ini?

    BalasPadam
  13. Cik Rimau harap parking ni slmat la hendaknye.. Jgn jadi perkara2 buruk.. Huhu

    BalasPadam
  14. ni kat area mane ni????
    YADAM baca ni bru tau sbb skrg bkn kat ganu..

    BalasPadam
  15. harap2 parking nie x jd parking condong macam Menara condong hehehhe

    BalasPadam
  16. dgr2 rm2.50 sejam...sstgh rkyt tgnu ni..kedekut sikit...xkan ler nk kuar g bank 20,30minit..dorg nk g prking kt tmpt mahal kot...

    tp harap2 leh kurgkan sesak sbb xde parking...:)

    BalasPadam
  17. kat mane eh parking ni? serius tak tahu lokasi nya...tp hrp2 selamat ler utk digunakan untuk jangka masa panjang...

    BalasPadam
  18. oh baca jer..tak tahu bila nk sampai sana lagi..

    BalasPadam
  19. Agak2 la org Trg bangga tak dg prking besi ni atau mereka akan kata itu hanya projek membazir?!...

    BalasPadam
  20. lama DiNaZ tak turun terengganu...windonya..... lebih2 lagi ngan orang kat gannu tu hikhik...(maklumla buah hati duk sana :)

    BalasPadam
  21. Dawa, Nurul Afifah Addnan, ciknabil-a, aien, Cik Rimau, Pirate : Tu r pasal.. bimbang kalau kene kontraktor yang sama buat stadium. tapi harap2 la ok...

    MarNan: Kat putrajaya patut ada gak ni.

    saya_arief: Memang hebat :D

    Adlan Solis: Masa test aritu, xdgr plak bunyik bising. Harap2 ok je.

    Ezay Hadry: Kite xyah naik... kete je naik :D

    acan ketot: Orang KT ke?

    naimisa: Peja xprasan plak brp caj die.. Harap2 xmahal sgt...

    Afiq Bukhari: same cam peja... selalu berangan2 camtu... time jem pun berangan kete bleh jadi moto ke jet ke...

    ChE YaYA, nursyamime: wow, hebat tu :D

    Redha: Peja pun xpasti.. xpernh guna lagi...

    Y@D@M, mzhany: Dkt tgh2 bandar KT... area terdekat dengan AmBank...

    nuyuEna: fuh, agak mahal gak... tp, daripada bazirkan minyak pusing2 cari parking, baik ltk kt sni je... :D

    Puanbee: InsyaAllah suatu hari nanti sampai :D

    cik ain: utk kebaikan, why not?

    BalasPadam
  22. haha..lucu je pertarungan raksasa n otomen yer? hopefully kejadian x diingini x berlaku lar..kat kwsn mane tu eh? xleh nak cam la..

    BalasPadam
  23. menarik gak..tempat lain tak dak lg

    BalasPadam
  24. dh lame x g lawat bandar k.trg....alasan utama coz xnk sesak2....dh bnyak prubahan upenye ek....oh, tanah airku.....

    BalasPadam
  25. kalau musim cuti, area kedai payang tuh kemain jam lagi kan

    BalasPadam
  26. ada pertambahan terbaru bangunan di KT..menarik nie

    BalasPadam
  27. kalau tempat parking jauh dengan tempat yang nak buat urusan masalah juga. biasa orang nak cepat jer.

    BalasPadam
  28. wahh saya lum pernah cuba lg parking cam ni

    BalasPadam
  29. KALAU ROBOH*OPS..ABIS 160 KETA TU..HAISH

    BalasPadam
  30. Stadium runtuh dan stesen bas roboh di Terenggganu. Negeri kedua termiskin di Malaysia selepas Sabah.

    BalasPadam
  31. Kalau terbukti tahan, elok juga diperbanyakkan di bandar2 utama seluruh negara.....:)

    BalasPadam
  32. harap2 tak runtuh la macam stadium tu. Kereta pun tak abis bayar lagi ni ..

    ibu bersalin

    BalasPadam
  33. harga parking dia pun mesti nice gak kan?ngaa.

    BalasPadam
  34. wah2~ sangat tinggi! tapi macm best ja..diri kat ats 2~ WAH2~ :)

    BalasPadam
  35. pernah jumpe prking sebegitu..
    doa doa selamat parking tu

    BalasPadam
  36. semoga selamatla tempat parking tu ye

    BalasPadam
  37. harap test betul2..
    kang naya je kete ngn tuan ia..
    klau kt ngara orang bnyk dh buat, nmpk ok je..

    BalasPadam
  38. berapa banyak keta leh letak kat situ agaknya ek?

    BalasPadam
  39. parking free ke berbayar?? hehe..

    BalasPadam
  40. aisey
    momoy baru jer nak posting entry pasal nih hehe
    last week g ke sini
    cuma hold entry sebab tunggu gambar kat kawan

    100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
    Korang pernah main game ni?"

    BalasPadam
  41. jangan ada ulat parking sudah ler

    BalasPadam
  42. salam....
    kalau ingatkan stadium yg runtuh..rasa gayat jugak nak parking tinggi cam tu..

    BalasPadam
  43. harap2 jgak kukuh..jgn jadi mcm stadium tue dh la

    BalasPadam
  44. hehehe.. semakin hebat Terengganu lening.. lama2 tak pergi, boleh sesat rasanaya!

    BalasPadam
  45. parking ni automatik kan?tapi xfaham cara fungsi die..hehe..bca dlm pper jela

    BalasPadam
  46. parking yg tercanggih ke
    harap x jdi macam stadium sudah

    BalasPadam
  47. Satu petanda kemajuan dalam mengatasi masalah lambakan kenderaan di kawasan yg padat.

    BalasPadam
  48. satu lagi mercu tanda negeri terengganu.. jgn jadi mcm stadium sudahlah..!

    BalasPadam
  49. Cik Cammy Lia: Harap2 semuanya ok... Berhampiran AmBank.

    izyanty collection: Yang pertama di Malaysia.

    batu baiduri: pasni bolehla jenguk2 KT ye :D

    Lya Colours: Parking kete ni jauh dengan pasar payang.

    Cayril Ikhwan, RuSh D: Yup, memang menarik dan hebat.

    misza: nak wt cmne... nak dpt parking dkt2 dgn tempat yg dituju mmg ssh...

    Lydia Miza(Aidyl Azim), CikSalmie: Peja pun xpernah cube lg...

    merahitujambu, ermayana a.k.a mrs mahzan, ibu, CaDLyNN, toyolkiut, pak long, Nurul Afiqah, S..U..D..@..I..S, kahirie, Admin, mabk.abubakar : mintak jauh dari roboh...

    Mohamadazhan hjDesa: malunyeeee...

    Myfrin's story: yup, mmg patut dibuat kt tempat lain...

    +akufobia+: xtau la tu harganya...

    Eyka: ish, ade ke Eyka plak nak panjat...

    intan.maisarah: Pernah jumpe kat mana? kt luar negara ek?

    penhitam: 160 buah.

    P0polita: mestila bayar...

    .::: Princess MOMOY :::.: posting je... blh peja tumpang baca...

    A'IM: huhuhuhu, xdenye...

    RozectLyantie: uish, xkan sesatnye..

    finalcross: betul3

    BalasPadam
  50. kalau parking ni dah siap baguslah...ada juga kelainan di negeri terengganu ni...

    BalasPadam
  51. saya ke sana th lps...tganu masih sama...nyaman...jalan tak jem...

    BalasPadam
  52. betul tu..kalau nak parking memang susah kat bandar tu..huhu..

    BalasPadam
  53. parking dah boleh digunakan dah. Emm lupa plk hari apa perasmian..Baru ni seminggu dapat parking free, sekarang xtau free lg x..ta mijie x pernah lg parking sini..hihi

    BalasPadam
  54. memang susah dapat parking area pekan tu.... harap2 binaan ni dapat selesaikan masalah.....

    BalasPadam
  55. kalau dah besi binaannyee sudah pasti kukuh nie..hehe

    BalasPadam
  56. betul tu parking memang susah...

    BalasPadam
  57. x bape paham ma konsep parking ni...
    cmne berfungsi tu...
    :)

    BalasPadam
  58. kalau diberi pilihan tak nak la parking kat besi..takutzz..

    BalasPadam
  59. macam menakutkan pula sebab melibatkan banyak kereta tu . tapi , kalau dah ada jaminan yang ianya selamat syukurlah . kurang sikit tekanan nak dapat parking .

    BalasPadam
  60. yeah .terengganu makin maju ! :)

    BalasPadam
  61. Perghh..baguslah,ada peningkatan dah..:)

    BalasPadam
  62. mak aie... tak takut ke yang ni pulak runtuh.
    alah... projek bumiputera je ni...
    pasni runtuh sampai kiamat tak de laporan.

    BalasPadam
  63. kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. kesian kat orang lain, tak pasal2 dapat tempias. x pasal2 dah x dapat kepercayaan.

    BalasPadam
  64. wow hebatnya.. Dila pernah tgk sekali kat KL. En Peja mahal x parking kat situ?

    BalasPadam
  65. kt tgh2 bdr trg?? asal intan rase cam x pasan je wujudnye parking sebegini..

    BalasPadam
  66. FUYOO~
    dasatnya tempat parking~
    bayangkan kalau tetibe runtuh,mak aii..
    erkkkkk~

    BalasPadam
  67. misseja, nur aisya humaira : Info terbaru. dah siap dan dah dirasmikan...

    Kamsiah: itu sbbnye Peja xnak keje luar Terengganu.

    Weeda, cikpia, captainkidz, SheNn: kirenye, parking bertingkat adalah sesuatu yg tepat!

    Mijie: Dh kene bayar dah kot.

    Puteri Balqis: Eh, xsemestinya besi tu kukuh...

    Cik Bidadari, Kucing Parsi, ~ ナフィルザ ~ : moga2 selamat...

    APAN: Peja tau cara berfungsi, tapi malas nak menaip plak.. huhu

    hoya hadis: Peja nak try...

    Norgadis Labuan: huhu, xkan nak wt konkrit plak.. ssh nak jadi tmpt parking...

    xazryx: huhu, majula sangat...

    geekz36: Nasibla...

    nadilah: Xtaula berapa harga parkingnye.. eh, kt KL ade ke? sbb ni yang pertama dalam Malaysia ni...

    intan suraya: cube tgk dkt ngn ambank.

    BalasPadam
  68. menurut sumbar yg boleh dipercayai iaitu PEGAWAI PERANCANG BANDAR TRG kos utk satu lot bernilai RM50 RIBU!

    BalasPadam
  69. dah ada kat tempat lain dah kat malaysia ni... tp parking mcm ni maintenance kena tip top.. kos maintenance pun tinggi.. kot kot belum cover modal dah x boleh pakai

    BalasPadam
  70. ohh tip top tu..harap2 x jadi spt stadium dan kolam renang dah la...runtuh!yang tu nasib baik x ada nyawa terkorban! Ini kena betul2 buat sbb tempat parking sering ada orang!

    BalasPadam
  71. tganu nh memg pelik2 je bnda nk dibina,,masjid kristal la,,apela,,,bgi blik duit royalti minyk kt rakyat bru seronok dri parking mahal nh,,

    Lantak p la trafik

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.