Khamis, 3 Februari 2011

Rahsia Blogger (Psssttt, Diam-Diam Udalaaa)

Huhuhu, takde ape-ape rahsia sangat pun... Sekadar nak berkongsi sesuatu yang agak penting bagi blogger... Peja rasa rugi sangat kalau kite sebagai blogger tapi tidak menggunakan blog yang kita ada untuk menghasilkan pendapatan secara sambilan...



Selain daripada nuffnang, kengkawan juga boleh menjadi agen affiliate mana-mana produk yang menawarkan komsiyen atas setiap jualan yang dihasilkan oleh kengkawan. Tak tahu apa itu affiliate, boleh rujuk artikel ini......

Tapi, malangnya ramai yang tidak berjaya menghasilkan pendapatan melalui affiliate. Jadi, apa kata kengkawan sertai KURSUS PERCUMA AFFILIATE MANIA. Kursus ini dijalankan melalui email di mana kengkawan akan didedahkan teknik-teknik bagaimana pakar affiliate menghasilkan pendapatan melalui affiliate.

Cuba lihat pada ruangan sebelah kanan blog Peja, terdapat pelbagai banner produk affiliate yang Peja sertai. Pendapatan? Takla banyak sangat. Sekurang-kurangnya, Peja dah 1 tahun 4 bulan tidak bekerja makan gaji :D

Jadi, jom sertai KURSUS AFFILIATE PERCUMA di http://bit.ly/affmania


-----
Jika anda suka artikel ini, KLIK SINI


61 ulasan:

  1. Oooo pendapatan sampai boleh buat fulltime ya...bagus gak tu.

    BalasPadam
  2. cmner boleh dpt income? just letak iklan kt tepi tue ke?

    BalasPadam
  3. banyak cara untuk buat income melalui blog... nuffnang, affiliate, produk sndiri dan lain2...
    tapi yela, bukan sng nak dpt income sbb ianya bergantung kepada trafik blog kite...

    BalasPadam
  4. bagus ni.. tq peja for sharing

    BalasPadam
  5. bestnyer boleh buat full time kan...

    BalasPadam
  6. nk dapat income dr blog kena byk sabar n rajin..
    macam ima ni nuff ngn heartbeat lambat giler nk naek

    BalasPadam
  7. Bagus nih...mesti dapatkan dengan segera...

    BalasPadam
  8. macam2 cara nak dapat income dengan berbelog. asal rajin tentu dapat income lumayan :D

    BalasPadam
  9. oic..baru tau nie..perkongsian yang menarik :)

    BalasPadam
  10. kalau..bg blog yg traffic nye....slow je...camne ea

    BalasPadam
  11. Bagus tu bagus la peja, tapi sekarang ni nampaknya noreh getah lagi cepat dapat duit dan satu hari dapat RM 1000.00! ha, amacam? nak cari duit melalui blog ke nak noreh getah...hehehe...jom balik kampung!

    BalasPadam
  12. lynda: rajin2kanlah komen entry blogger lain :D

    cikgupj: Peja xde kebun getah... lagipun, apesal xbukak syarikat macam microsoft je... lagi banyak dapat duit...

    BalasPadam
  13. pelajar pun boleh... asalkan nak belajar, boleh aje...

    BalasPadam
  14. nak tnyer, traffic tu ape? ape function dia..?? kena letak kt blog ke? n mcmner nak taw nuff kita tue naik ke tak? cmner nak cek?

    BalasPadam
  15. style tuh peja. hehe. macam berminat.

    BalasPadam
  16. usaha tangga kejayaan.. :)

    BalasPadam
  17. Hidaya Sarbini: Trafik ni adalah pengujung ke web / blog kite.... nuff kite bleh cek pada laman web nuff... kene login dlu..

    BalasPadam
  18. hebat..
    byk cr nak cri pendapatan..
    good job:)

    BalasPadam
  19. Saya ada buat affiliate..
    Cume,bnyk klik tp x beli..

    BalasPadam
  20. affiliate marketing ni mmg TK langsung x reti..

    BalasPadam
  21. kalau dah tak makan gaji tuh kira sangat baik dan lumayan lar tuh.leh try nih.

    BalasPadam
  22. waw keren bgt,, jadi iri ane,, T_T
    sering belajar ah, agar bisa seperti blog ini,,

    BalasPadam
  23. wah..
    bagus la..kena rajin je.kan?/
    kalau malas memang tak dapat apa la..

    BalasPadam
  24. em kalau dengar org cite macam senang je dapat duit dr berblog...rezeki masing2...

    BalasPadam
  25. hye...follow u..

    bwu g dlm blogging nie
    xreti g sume2 tue.huhu

    BalasPadam
  26. tak tau nak komen apa sebab tak pernah join . bukti pun tak pernah nampak . hehe . apapun , thanx untuk maklumat ni .

    BalasPadam
  27. salam..terima kasih sbb wat entry ni..sye nk cuba,,

    BalasPadam
  28. This webpage is not available.

    The webpage at http://www.affiliate-mania.com/index.php?ref=pejasukri might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

    BalasPadam
  29. peja x dpt pon klik kat link kursus tu,,kter da try gk affliate nh,,tp agk sukar la dpt,,stkt org klik tu adalah seket,,

    Haru biru di Malaysia ala-ala Mesir!

    BalasPadam
  30. laman web tersebut dalam proses maintenance... sila cuba lagi ye...

    BalasPadam
  31. tak buat mende tu sbb blogging pon malas malas. ehehhee

    BalasPadam
  32. Salam Peja,

    Ingat Kak hanim (odc).

    Tadi saja jalan2 ke blog kawan2, nampak nama 'peja' rasa kenal.

    Akak dah follow peja yer.

    BalasPadam
  33. tak paham banner belah kanan tu untuk ape? referral sendiri atau org lain?

    BalasPadam
  34. peh, mesti mashuk nie kan?

    BalasPadam
  35. Kunang-Kunang: Kak Hanim, mana boleh saya lupa kak hanim... amacam skrg? hope kak hanim sihat..

    Zolraya: banner sebelah kanan tu adalah produk dimana saya sendiri menjadi agen affiliate produk tu... ade juga produk saya sendiri...

    YUL: Alhamdulillah, blh la..

    BalasPadam
  36. of course la masyuk. tgok blog ni pun penuh ngn iklan..

    BalasPadam
  37. Emmm...leh jadik sumber pendapatan yee...mantaplah ko En. Peja...Tahniah...thanks sbb invite ke blog ni...

    BalasPadam
  38. menarik ni..tapi tak paham lagi.camna nak daftar..

    BalasPadam
  39. Terima kasih atas informasi yang diberikan..

    Sebenarnya banyak cara menjana pendapatan melalui blog atau online..

    Pokok pangkalnya kita perlu berusaha mencari ilmu..

    Selain buat nuffnang, adsense dan affiliate kita juga boleh menjana pendapatan dengan membuat pelaburan samada pelaburan hartanah, emas atau unit amanah..

    Kalau nak tahu lebih lanjut boleh kunjungi blog saya..

    BalasPadam
  40. Thanx Brader Peja..

    Tengah usaha naikkan trafik yang tahap siput tu.. ;D

    BalasPadam
  41. sebenarnya sy geram nak ikut nasihat peja yang melambat dalam blognya.harap peja tak marah kalau sy lambat respon,kerna sy tak dapat lama di sini.setengah ke sejam itu baguslah concentrate.peja terlalu murah hati dengan pelbagai macam nasihat dan tunjuk ajar diberinya.kalau sampai tak pandai2 ,dah tak leh salahkan peja.salam peja dan kekawang semua.insyallah jumpa lagi.

    BalasPadam
  42. nak cari duit dengan blog? tak semudah kawan..
    Usaha kena lebih, entry kena bagus baru tarafik boleh masuk... banyak trafik banyak le masyuk..

    tapi kalau takut nak melabur utk cari ilmu blogging, dok mcm tu jugalah sampai bila-bila.

    Nak buat duit dengan innity kena ada 100k visitor sebulan, mcm mana nak dapat?

    Harapkan nuffnang...susah bangat kata org seberang.

    BalasPadam
  43. yup, best jugak affiliate ni kan,..pasif income,buat duit senyap2...mcm link nii

    http://gurucoklat.com/index.php?ref=myoliza

    BalasPadam
  44. Info banyak membantu. Terima kasih.

    http://amyadria.blogspot.com

    BalasPadam
  45. kemas peja leni...hehe..:)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.