Khamis, 7 April 2011

Masalah Anda Dalam Blog

Anda Mempunyai Masalah Untuk Berblogging atau Semasa Berblogging?


Pada entry yang lepas, Peja ada berkongsi berkenaan ilmu perniagaan internet. Salah satu medium untuk mendapatkan pendapatan sampingan adalah melalui blog. Tapi, Peja pasti ramai kengkawan yang mempunyai masalah dalam blog.

Jangan lupa untuk merujuk kembali artikel berkenaan Ilmu Perniagaan Internet dan Cabutan Bertuah.



Peja juga menerima banyak pertanyaan daripada rakan-rakan blogger berkenaan perniagaan internet. Ada yang tak tahu camne nak mulakan perniagaan internet, ada yang dah bermula tapi masih tak dapat apa2 income, ada juga yang tak tau apa produk sesuai untuk berniaga dalam blog.

Jadi, kali ni Peja nak bantu rakan2 semua. Peja ni bukanlah blogger yang dah mencapai income 5 angka melalui blog, tapi setakat ni, Alhamdulillah, Peja tak perlu kerja makan gaji 8 - 5 setiap hari :D




Cumanya, buat masa ni, Peja nak minta daripada rakan2, tanyalah apa sahaja masalah melibatkan blog anda tak kira berkaitan masalah teknikal ke, masalah melibatkan promosi ke, masalah melibatkan jualan produk ke atau tak kira la apa gak masalah. Bagi yang takde blog pun, dialu2kan untuk bertanya. Peja akan kumpulkan semua soalan tersebut dan akan cuba menyelesaikan masalah anda samaada melalui pengalaman Peja atau melalui rujukan2 dari blogger lain.


Jika anda malu nak kemukakan soalan kat ruangan komen di bawah, anda boleh email terus kat Peja, faizalsyukri[at]yahoo.com (gantikan [at] dengan @).

Semoga ianya dapat membantu kengkawan dalam mengenalpasti dan menyelesaikan masalah ketika berbelogging. Jumpa lagi :D

p/s: Tanya berkaitan blogspot je ek... bab wordpress, maaf, Peja masih mendalami lagi...
Jangan lupa sertai cabutan Bertuah Blog Peja April 2011 di sini: http://bit.ly/gu4teC


Link takde kene mengena dengan artikel:

Kerap Gunakan Facebook atau Twitter? | Cabutan Bertuah Bernilai RM60,000 | Rahsia Maybank Yang Perlu Anda Tahu! | Menangi RM500 Dari Harian Metro | Sape Reza Salleh? | Pekerjaan dan Kesihatan? Mana anda pilih? | Facebook Dengan Digi | Yummi, Sedapnyeee | Makan Coklat Dapat Hadiah?




Untuk mengelakkan anda terlepas sebarang info, tips, teknik, cabutan bertuah dan lain-lain dari blog faizalsyukri.com, sila masukkan nama dan email anda di bawah. Maklumat anda dirahsiakan dan tidak akan diberikan kepada mana-mana pihak.


Name
Email


35 ulasan:

  1. banyak nak tanya tue..tapi tulah...tgh memikir lagi nak tambah trafik setiap hari...selain entri baru je...maklumlah..blog dah lama wujud tapi baru2 ni lah aktif setiap hari...

    BalasPadam
  2. xpe, tanye je ape2pun... sy akn kumpulkan smua soalan :D

    BalasPadam
  3. hurmmmm...datang melawat...jom exchange link.

    BalasPadam
  4. salam peyja,

    bagaimana nk convince trafik utk klik link, atau beli e book/brg yg kita promote ?

    BalasPadam
  5. heh. main prob tak tau nak tulis ape. tu je. sbb tu skang nie bertumblrin' lak. lebih senang dan mudah. ;)

    BalasPadam
  6. daaaa lama pasang nuffnang..tp cam xde paper pon..dok takok lama je..da malas rsenye nak layan..biar je situ..huhuhu

    BalasPadam
  7. sy nak tanya, kenapa button older post sy x berfungsi ekh?

    Korang, meh le baca my latest entri ini :) :
    Nuffnang pandang serius pada entri "Rahsia Terbongkar Nuffnang"

    BalasPadam
  8. woh bnyk kiter nk tnyer sbnany peja,,yg pling kita engt ialah,,camana nak kekalkan pembaca supaya sntiasa mlawat blog kiter,,sbb kiter tgk peja x update pon hari2 tp bila ad entry bru ramai je dtg,,nk update hari2 pon susah,nk kna pk post apa yg sesuai sbb kualiti bkn ke lagi pntg dari kuantiti,,byk lagilah,huhuhu

    BalasPadam
  9. peja. help me in making widget yang utk letak nama pelawat, seems cm guest book. da try banyak kali, tapi failed :(

    BalasPadam
  10. harap kengkawan bleh tunggu ye.. Peja masih menunggu soalan dari kengkawan yang lain...

    BalasPadam
  11. Teringin buat duit ngan blog Peja..camne yer nak bagi mantap....?

    BalasPadam
  12. Macam mana saya nak dapat income sebanyak Redmummy..?Pliss..

    Teksi berkuasa elektrik di Jepun

    BalasPadam
  13. hehe..setakat ni xder masalah lg..

    BalasPadam
  14. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??
    kereta gear auto dan gear manual

    eeeemmm saya ni blogger baru mmg baru berjinak-jinak dalam hal sebegini.... thanks banyak yang aku pelajari kat sini

    BalasPadam
  15. alhamdulillah takda sebarang masalah lagi skrg :)

    BalasPadam
  16. salam....

    singgah sini...ada masalah nanti saya akan tanya..

    BalasPadam
  17. blog senang bt.. nak jana income tu susah..huhu

    BalasPadam
  18. peja nak tanya ni:

    kaedah promosi blog paling mudah dan berkesan...kalau boleh taknak yang perlu mengadap pc 4-5 jam...ada ke..?

    BalasPadam
  19. hebatnyer peja..LM ni bkn nak capai 5 angka..3 angka sebulan pun susah

    BalasPadam
  20. tengah dok fikir lagi ni.... memang banyak masalahnya so kena tapis dulu... apa2 pun lepas ni ada masalah saya singgah sini...

    BalasPadam
  21. salam sejahtera..

    setakat ini sy cuma keliru sikit tentang penggunaan iklan dalam blog :)

    BalasPadam
  22. kenape entry saya xkluar yer ?? boley tlg tgk blog saya x??

    BalasPadam
  23. salam, tahniah atas kejayaan anda...saya doakan agar terus berjaya lagi.

    BalasPadam
  24. terima kasih... saya xkan jawab lg skrg... sy akn kumpulkan dlu soklan2 ni...

    BalasPadam
  25. malu la nk tnya, TK ni slow bab2 blog ni, apa nk tnya pun x tau..
    hehe..

    BalasPadam
  26. byk info disini....thanks for sharing...

    BalasPadam
  27. senang ke nak senang...?

    BalasPadam
  28. hasrat kakct business via internet tu memang ada. buat masa sekarang sedang dalam penyedian. insyaallah akan kesini bila perlukan bantuan.

    terima kasih peja.

    BalasPadam
  29. ternyata nuffnang tak dapat menjana duit dgn masyuk.. hanya jual produk je leh bg pendapatan yg byk.. btul x?

    Thriller Nur Kasih The Movie

    BalasPadam
  30. apa nak tanya ye.

    Macam mana nak pastikan orang selalu dtg blog kita selain kita selalu update blog kita?

    BalasPadam
  31. nak tanye ape ye? hmmmmmmm....hmmmmmmm...haaaa....
    da kawen blom? muahahahahah

    BalasPadam
  32. Salam admin,

    Dari pengalaman admin,apakah cara yang paling baik untuk menjual produk affiliate?

    Kemudian bolehkah kita menjual banyak produk affiliate yang berkaitan dengan topik atau berikan tumpuan pada satu prdouk je?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.