Khamis, 14 April 2011

Pengumuman Kepada Pemilik Blog

Assalamualaikum dan salam sejahteraaaaa,

Hai hai hai, apa khabar kengkawan sekalian? Harap2 kengkawan semua sihat walafiat semuanya ye.

Kali ni Peja terfikir untuk buat sesuatu bagi membantu rakan2 blog terutamanya yang masih baru lagi dalam dunia blogging... Tak kira la yang ada blog untuk tujuan peribadi ke, perniagaan ke, pendidikan ke atau lain2. Yang penting, kita semuanya blogger. So, ade sikit pengumuman kepada semua pemilik blog.


Ceritanya macam ni. Peja nak tolong rakan2 blogger mempromosikan blog anda secara PERCUMA. Betul ni... Tak tipu punye... Tak main2 punye... Bukan apa, Alhamdulillah, setakat ni, jumlah pengunjung unik blog Peja setiap hari, boleh tahan la... Bleh refer kat sini.

Opsss, sekejap, link yang Peja kasi tu, untuk tunjukkan jumlah pengunjung dan pageviews blog Peja je. Bukan nak promote iklan banner tu (Tapi kalau ada yang sudi, hehehehe, apa salahnya).




Ok, camni... Pada posting yang akan datang, Peja akan masukkan senarai kesemua blog kengkawan mengikut kategori. Buat masa ini, Peja hanya sediakan 4 kategori iaitu Peribadi, Perniagaan, Ilmu dan Info dan Rojak.

Kriteria kategori:

1. Kategori Peribadi: Blog kengkawan mempunyai artikel yang 100% berkenaan diri anda.

2. Kategori Perniagaan: Blog anda fokus kepada hal perniagaan walaupun ade juga artikel2 lain.

3. Kategori Ilmu dan Info: Blog anda mempunyai pelbagai ilmu bermanfaat seperti tips, teknik, pendidikan, agama, resepi dan lain2.

4. Kategori Rojak: Blog anda sememangnya bercampur-campur pelbagai perisa. Ala, cam blog Peja ni la... Macam-macam ada.

Psst: Blog berunsur porno, politik, perkauman akan ditolak mentah2...


Ok, jadi, kalau anda berminat, isikan nama dan email kat borang di bawah. Selepas itu, anda akan menerima email untuk pengesahan. Klik pada link yang diberikan. Selepas itu, anda akan menerima satu email susulan apa yang perlu anda buat.

Bertindak pantas ye... Terhad untuk beberapa hari je :D



Name
Email

Link Tiada Kene Mengena Dengan Artikel:
Kerap Gunakan Facebook atau Twitter? | Notis Penting Bagi Pelanggan Maybank | Pelbagai Hadiah Menanti Anda!!!! | Sape Reza Salleh? | Ketahui Mood Anak-Anak Anda | Berri? Sedap Ke?




63 ulasan:

  1. Miecyber: Bleh je abg mie... daftar je :D

    a n a s t a s y e a: semua blog boleh... asalkan xlanggar terma dan syarat :D

    BalasPadam
  2. saya pun nak promote blog jugak untuk blogshop..hope boleh tolong..

    BalasPadam
  3. hoo...hangat ni Bro,,,ni memang penggali rahsia ,,,Oklah..usaha KO ..kawan-kawan ucapkan berbanyak TQ..semoga bermanafaat keseluruhannya..

    BalasPadam
  4. assalamualaikum peja...

    mai sini baca n3..nak join juga...

    BalasPadam
  5. menarik.. haruss join jugak!!!

    BalasPadam
  6. kalau e-novel termasuk sekali tak?

    BalasPadam
  7. lizawati: boleh2...

    Cdinkb: tlg menolong sesama blogger :D

    Cik Pieka: beress

    azlina: Wassalam, silakan...

    @e_da, shameel Iskandar: Silakan :D

    Hany Nafisya: Boleh gak... masuk ke dalam kategori Info

    BalasPadam
  8. ikuttttt :)

    salam sejahtera buat sahabat blogger :D

    BalasPadam
  9. makin mantop bro skang...keep it up..

    BalasPadam
  10. dah join:)
    http://asyikmaiburogu.blogspot.com/2011/04/pengumuman-iklankan-blog-secara-percuma.html

    BalasPadam
  11. nak join jugak kalau macam tu. hehe

    BalasPadam
  12. Izham dah Join pon...
    http://izhamzainul.blogspot.com

    BalasPadam
  13. Tq Peja...nanti tunggu banner 125 siap...hehe nak iklan gak kat blog Peja :)

    BalasPadam
  14. huhu..blog utk kaum Ibu,takde ke Peja?bule aa??hihikss..

    BalasPadam
  15. visit me:)

    http://izhamzainul.blogspot.com/2011/04/iklankan-blog-secara-percuma-di.html

    BalasPadam
  16. waa... bestnye peja. Deby nak gak. :)

    BalasPadam
  17. teringin sangat nak buat.. tapi x faham langkah2
    :((

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum W.B.T...
    Terima kasih di atas niat baik saudara untuk membantu semoga niat baik ini diberikan ganjaran pahala oleh Allah Taala...
    bagi blogger yg baru berusia 3 hari,saya memang sangat memerlukan bantuan orang seperti tuan yang boleh saya katakan berkebolehan tinggi dalam dunia blog ni..bahasa mudahnya kira pakar laa..hihi.. ringkaskan cerita saya sangat berminat menyertai iklan free ni..ya lah free sapo tok ser..dok gitu key nih ? cuma yang saya musykil sikit iaitu tentang artikel yang tuan mintak tu nak submit kat mana? atau hantar sahaja kepada email tuan? ataupun komen kat sini pun sudah dikira layak...wak la lagu mano pun janji hok mano mudoh lagi hok tu la ore suko dok? harapan saya,dengan komen ringkas ni pun dah melayakkan saya meyertai..mudahan begitulah...apa-apa pun terima kasih sekali lagi..BARAKALLAHU FIIKA WASSALAMUALAIKUM...

    BalasPadam
  19. Azreen Zunairah: ikut ke mana ni?

    kaka1407: xmantop pun... biasa2 je :D

    sumpit, siti hidayah, Nine, Cik Deby: Ye, silakan...

    NikiSa IzAS, East_Arm, yatie Awang: TQ :D

    mommyYen: Spesifik untuk kaum ibu takde lagi.. tapi kaum ibu bleh join je :D

    nora_shikin: tak faham langkah yang mana?

    syahnabil@duitcyber: sebenarnya, untuk artikel tu, awk perlu post kan blog awk... tp bukan wajib pun.. yang penting, letakkan banner tu kt blog awak..

    BalasPadam
  20. BLOG SAYA BOLEH KE....MALU LAH....

    BalasPadam
  21. nak join..
    nak wat entry..
    hehehe..

    BalasPadam
  22. akak ada 5 blog bro,
    leh masuk semua tak?
    10q in advance.
    moga berkat.

    BalasPadam
  23. ok dh submit....hope ber ++++ trapik unik..hihihi

    BalasPadam
  24. tahniah sebab nak bantu kawan-kawan blogger lain yang perlukan bantuan

    BalasPadam
  25. budaini, fyra, fyna: TQ :D

    kamal: blog sesiapa pun boleh :D

    latifah (la_abwa): boleh je kak :D

    IDEAlogyc Admin:Al-Hadi: Ameen, mudah2an la...

    sabree hussin: saling bantu membantu :D

    BalasPadam
  26. Terima kasih banyak-banyak. Saya dah join. :)

    BalasPadam
  27. Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/

    BalasPadam
  28. nak join jugak boleh tak ? hee

    BalasPadam
  29. nak join jugak..tapi kategori apa ye..

    BalasPadam
  30. Artikel apa2 je ke atau macam mana?
    Tak faham.adeh.
    Tengah nak buat ni tapi tak tau.

    BalasPadam
  31. Eh2, baru faham.hee~
    Thanks bro.
    Sat gi Yati hantaq no.

    BalasPadam
  32. hi singgah tau..:0 nice entry ni..:)

    BalasPadam
  33. ikutan masuk, http://dedem-it.blogspot.com
    :D

    BalasPadam
  34. dah join kiter
    thanks sbb singgah !

    http://webmp3malay.blogspot.com/

    BalasPadam
  35. wohoo,dh register thanks peja,,lmbt tol nk register hope stil dpt,,pasai keja manyak betol huhu

    BalasPadam
  36. Dah register tp lupa nk tinggal komen di sini.. Tq bro..

    BalasPadam
  37. saya nak join juga...
    sy duk marang tmn mas murni2
    boleh jumpa boh? 013-9320212

    BalasPadam
  38. salam
    momoy nak join
    tapi tak faham
    banner mana nak letak nih
    dan apa benda kena buat
    kalau buat entry then nak post url tu kat mana
    Katak Puru boleh dimakan???"
    Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"
    Dia kata saya cantik TAPI saya..."

    BalasPadam
  39. bro momoy join

    http://www.princess-momoy.com/2011/04/pengumuman-kepada-blogger-pengiklanan.html#axzz1K1uVzlOM

    BalasPadam
  40. sape2 nak join, boleh register kt borang di atas... selepas itu, anda akan mendapat email pengesahan... n then, lepas email anda disahkan, anda akan terima email step by step utk iklankan blog anda.

    BalasPadam
  41. en.peja..kyo pon nk join tp cam momoy gak..cmner nk letak banner ?? baru blajo nk ber blog nih..huhu..bantu la saya.. :p

    BalasPadam
  42. Assalamualaikum...ape cerite program ni leni peja...takdok jupo pung blog-blog tu dale blog demo loni???

    BalasPadam
  43. Maaf...kawe baru jupo...agok tersorok sikit...sorry peja...

    BalasPadam
  44. Iklan percuma? kat mana bro nak buat iklan?

    Posting Terbaru Saya -- 3.0 Email Marketing Kini Dilancarkan

    BalasPadam
  45. tolong promotekann blog sayaaa=(

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.