Rabu, 2 November 2011

Fan Page 3.0 - Keperluan Setiap Pengguna Facebook

Boleh dikatakan ramai pengguna internet yang memiliki akaun facebook. Tak kira samaada untuk tujuan peribadi, organisasi, rangkaian, perniagaan dan lain-lain.



Mengikut statistik yang dibuat oleh socialbakers.com, kadar pengguna facebook di Malaysia adalah hampir 12juta. Angka ini meletakkan Malaysia di tangga ke-17 pengguna facebook di dunia.

Dengan jumlah pengguna facebook Malaysia yang amat tinggi, ramai individu di Malaysia mengambil peluang untuk menjalankan perniagaan internet melalui medium sosial facebook. Namun begitu, banyak kesilapan yang telah dilakukan. Antaranya ialah menggunakan akaun peribadi untuk menjalankan perniagaan. Salah satu kelemahan akaun peribadi ialah jumlah kawan yang boleh ditambah adalah maksimum 5,000 orang sahaja.




Jadi, cara terbaik untuk berniaga di facebook ialah melalui Fan Page. Akaun fan page tidak dapat menambah kawan, tetapi dapat mengumpul jumlah LIKE pengguna facebook TANPA HAD. Pendaftaran akaun fan page juga adalah PERCUMA.


Dengan memiliki fanpage, anda boleh:
1. Membina kredibiliti dengan menunjukkan kepakaran anda.
2. Mendapatkan trafik 'percuma' ke laman web perniagaan anda.
3. Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda.
4. Mempromosikan perniagaan konvensional anda dengan lebih berkesan.
5. Menambah rangkaian perniagaan (business partner) melalui Internet.
6. dan banyak lagi...

Namun begitu, antara masalah yang melanda ramai individu yang ingin membina fan page ialah:
1. Tidak tahu membina fanpage sendiri.
2. Bermasalah dengan hal teknikal fanpage kerana tiada panduan mudah dan lengkap!
3. Bermula dengan langkah yang salah.
4. Tidak tahu nak berniaga apa.
5. Takut untuk bermula kerana tiada ilmu atau keliru.
6. Tidak dapat menguruskan fanpage dengan baik.
7. Fanpage tidak terkenal, pengunjung tidak ramai, hasil tak setimpal.
8. Tiada 'mentor' atau seseorang yang memberikan panduan.
9. Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi.
10. Dan banyak lagi masalah yang berkaitan...


Sebagai langkah penyelesaian, Pakej Video FanPage 3.0 amat membantu. Terdapat 5 video dalam pakej Video Fanpage 3.0 ini iaitu:
Video pertama: Tutorial asas membina Fanpage di facebook, langkah demi langkah.
Video Kedua:Tutorial bina tab di fanpage dengan Static Iframe Host.
Video Ketiga:Tutorial bina tab fanpage di developer Facebook.
Video Keempat: Alternatif mengunakan SSL Cert secara percuma. Bagimana anda boleh gunakan untuk Tab fanpage anda.
Video Kelima: Aplikasi-aplikasi power untuk fanpage dan Lubuk Rahsia Duit dengan Fanpage.

Harga Pakej Video Fanpage 3.0 hanyalah RM50. Dengan RM50, anda akan mendapat 5 video dan juga 3 bonus bernilai RM300 secara PERCUMA! Untuk maklumat lanjur, sila KLIK VIDEO FANPAGE 3.0 atau klik pada banner di bawah ini.



Untuk mengelakkan anda terlepas sebarang info, tips, teknik, cabutan bertuah dan lain-lain dari blog faizalsyukri.com, sila masukkan nama dan email anda di bawah. Maklumat anda dirahsiakan dan tidak akan diberikan kepada mana-mana pihak.

Name
Email




9 ulasan:

  1. Terima kasih banak tutorial nya

    BalasPadam
  2. bagus ni...thanks..akan dipertimbangkan untuk biz saya...

    ni fanpage biase2 je:

    mohon support ;)
    https://www.facebook.com/pages/Kedai-Kaspersky-Online/160439734051466

    BalasPadam
  3. wow.. thnx berinfo. jmput lawat: mrazqi88.blogspot.com

    BalasPadam
  4. hi. nice entry. tapi so far saya tak bisnes pon lagi. masih mencari rentak org kata. may be bila saya perlukan nanti, saya akan ambil pakej ni. ^^

    BalasPadam
  5. dulu ada gak.. tapi macam segan sebab blog tu bukan ada pape pun..

    BalasPadam
  6. eeemmm facebook memang tempat paling senang nak promote perniagaan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    claim insurans motorsikal langgar kereta

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.