Khamis, 28 April 2011

Pelik, Ajaib, Misteri - Pokok Memakai Baju

Dalam beberapa artikel lepas, Peja kongsi banyak perkara mengenai dunia blog. Kali ni, kite rehat kejap, bersantai dan cuci mata dengan sesuatu yang pelik dan ajaib. Memang pelik dan ajaib serta misteri kerana terdapat pokok besar yang memakai baju.




Ahad, 24 April 2011

Tips Memprofessionalkan Blog

Ok, kali ni Peja akan berkongsi sedikit tips dan teknik bagaimana ingin memprofessionalkan blog kengkawan. Kalau blog kengkawan hanya sekadar blog peribadi, ianya masih dapat dijadikan panduan.




Khamis, 21 April 2011

Direktori Sahabat Blogger

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Seperti yang telah Peja janjikan minggu lepas, hari ini Peja akan senaraikan link ke blog rakan2 blogger. Mungkin ada diantara anda yang suka membaca, mencari peluang perniagaan, nak menambah rakan-rakan blog dan apa2 je, bolehlah pilih mana-mana senarai link di bawah sebagai rujukan. Jom pakat sokong mereka :D





Isnin, 18 April 2011

Jana Pendapatan Melalui Blog

Haaaa, jangan terkejut plak hari ni Peja masih tak postkan Iklan PERCUMA untuk blog. Ni sebab Peja nak bagi peluang 3,4 hari lagi untuk orang yang baru baca artikel Peja tu :D

Ok, kali ni Peja nak tanye, berapa orang blogger kat sini adalah dari Terengganu terutamanya di kawasan Kuala Terengganu dan Marang?




Khamis, 14 April 2011

Pengumuman Kepada Pemilik Blog

Assalamualaikum dan salam sejahteraaaaa,

Hai hai hai, apa khabar kengkawan sekalian? Harap2 kengkawan semua sihat walafiat semuanya ye.

Kali ni Peja terfikir untuk buat sesuatu bagi membantu rakan2 blog terutamanya yang masih baru lagi dalam dunia blogging... Tak kira la yang ada blog untuk tujuan peribadi ke, perniagaan ke, pendidikan ke atau lain2. Yang penting, kita semuanya blogger. So, ade sikit pengumuman kepada semua pemilik blog.




Isnin, 11 April 2011

Jangan Penting Diri

Peja geram betul dengan pemandu sebuah kereta tu yang memang penting diri yang amat. Setiap hari ahad, Peja tak tahu program apa yang dibuat kat surau depan rumah Peja ni. Yang datang, semuanya perempuan. Nak kata program agama, nampak sorang-sorang berpakaian cam nak gi kenduri je... Siap pakai kain belah pun ade.




Khamis, 7 April 2011

Masalah Anda Dalam Blog

Anda Mempunyai Masalah Untuk Berblogging atau Semasa Berblogging?


Pada entry yang lepas, Peja ada berkongsi berkenaan ilmu perniagaan internet. Salah satu medium untuk mendapatkan pendapatan sampingan adalah melalui blog. Tapi, Peja pasti ramai kengkawan yang mempunyai masalah dalam blog.




Isnin, 4 April 2011

Ilmu Perniagaan Internet dan Cabutan Bertuah

Assalamualaikum dan salam sejahtera kengkawan...

Apa khabar hari ni? Hope semuanya sihat2 ye :D

Baru-baru ni, Peja ada tanya pendapat rakan-rakan blogger berkenaan blog Peja. Beratus-ratus email yang Peja terima sampai tak larat Peja nak membalasnya :D. Ape-apepun, Peja berterima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog Peja yang tak seberapa ni.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.