Ahad, 4 November 2012

Durian, Pengat Durian, Pulut Durian

Sape kat sini suke makan durian? Sape plak tak suke makan durian? Sape hantu durian? Hahahahahaha... Alkisahnya, saya telah TERBELI buah durian besar2 saiznya, RM40 untuk 7 bijik. Saya, isteri, abang ipar dan kakak hanya makan 4 biji aje, dah rasa kenyang yang teramat sangat.


Durian ni dibeli kat seorang pakcik Indonesia di Subang Perdana... dahlah saiz besar, murah la plak. Dia kata nak habiskan stok. Jadi, kami pakat makanlah 4 bijik pertama tu semalam. 3 biji lagi tu, wife saya bikin pengat durian.


Pengat durian ni kami makan sebagai pencuci mulut untuk lunch hari ni. Petang plak, wife tanak pulut dan untuk dinner, kami makan pulut durian plak. Huhuhuhu. Sodap wooo...

Fuh fuh fuh, saje je update blog citer pasal ni... Kot2 ade kengkawan tibe2 teringin nak makan pulut durian, boleh gak bikin =)

6 ulasan:

  1. Masa kecik2 dulu mak selalu buat pulut durian. Mungkin krn dah terlalu mabuk dgn pulut durian masa kecik2 dulu, bila dah tua2 mcm sekarang tak suka makan pulut durian pulak..hehehhe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu, biasa la.. dulu lain, skrg lain...

      Padam
  2. best ayat to bro.. dimasak dan dimakan dgn kasih sayang.. heee.. satu lagi tempoyak.. best gak makan dgn nasi

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup... tempoyak je xbuat... durian xsempat masam skit, kami dah ngap :D

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.