Jumaat, 4 Mac 2011

Khurafat VS Hantu Kak Limah

Huhuhuhu, Peja ni ketinggalan betulla... Citer Khurafat dan Hantu Kak Limah Balik Rumah dah lama gak la keluar, tapi baru semalam Peja layan... Layan satu family...

Mak, Peja, wife Peja, adik Peja, adik ipar Peja dan 3 orang lagi adik2 Peja, duk melayan citer ni start kul 12 tengah malam semalam...


Citer Khurafat memang agak mengejutkan tapi masih gagal membuatkan Peja menjerit, terkejut dan ketakutan. Huhuhu, susah betul nak mencari citer seram yang boleh membuatkan Peja menjerit dan ketakutan.. Huhu... Paling best, Peja ngan wife duk gelak tengok hantu2 yang kuar... Hahahahahaha...



Citer Hantu Kak Limah Balik Rumah plak, pada peringkat awal, ok je... Dekat2 nak last, agak bosan dan membuatkan kami satu family ngantuk je.

Ape2pun, citer khurafat mmg okla.. Kalau ada 5 bintang, Peja boleh kasik 4 bintang la.. Citer Hantu Kak Limah Balik Rumah plak, daripada 5 bintang, Peja kasi 3 bintang laa...




Huhuhu, citer dah dekat nak basi dah, Peja baru nak citer dalam blog.. Kui kui kui. Nak dapatkan komen dari kengkawan, antara kedua-dua citer ni, mane lagi best?

P/S: Malam ni nak layan Ngangkung plak... huhu..


-----
Jika anda suka artikel ini, KLIK SINI
Nak awet muda? Nak penawar pelbagai penyakit?

Iklan Anda Di Sini


78 ulasan:

  1. Khurafat lebih pada seram serious.. Kak Limah plak lebih pada komedi seram.. Kalau mcm saya yg sukakan komedi, saya pilih Hantu Kak Limah. Lagipun Khurafat ni walaupun ramai kata seram, tapi pada saya tak seram sangat pun. Olahan cerita tak lari jauh dari filem2 seram yang lain. :D

    BalasPadam
  2. setuju..
    hantu kak limah bile mule2 lawak,dah nak ending ye..memang bosan gler..
    penat je download..
    opss..hehe

    BalasPadam
  3. "kebetulan pulak kita..ank dara sy tu sekali pi beli dvd..ngangkung,hantu kak limah,khurafat dn magika..antara semua tu msing2 ada peminat dia tersendiri..sy tgk gitu2 jer,tak reti la tgk tv tak gerak2 smpai citer habiss..so tak leh komen la mana best.."

    BalasPadam
  4. bukan en peja je ketinggalan, kite pun ketinggalan jugak, baru semalam tgk ngangkung n khurafat. mlm ni baru nk smbung tgk hantu kak limah. huhu^^

    BalasPadam
  5. cite kak limah xpernah tngok lagi tp rmai kate kelakar gile. khurafat lagi bes kot! serammm..

    BalasPadam
  6. compared kak limah ngan ngangkung..better kak limah kot.. tp xde review psl ngangkung lak kat cni..kekekeke..

    khurafat x tgk..seram2 sgt nie wat gegar jiwa jek..heheheh

    BalasPadam
  7. drpd hantu kak limah baik la cite khurafat tu..
    tpi ksimpulan nye dua2 tah pape pon..
    bg khurafat 4 star tu mmg byk dh tu.
    hehehehehe

    BalasPadam
  8. setiap orang berbeza...aku bagi khurafat tu 2/5 dan hantu kak limah aku bagi 5/5 hahahaha...i like...

    BalasPadam
  9. kalau ezan bagi cite khurafat tue 1/2 bintang jew dari 5 bintang, sebab tak best lansung, rugi jew tgk kat pawagam T__T

    kalau cerita kak limah, 4 bintang, cite dia best and lawak! hehe

    BalasPadam
  10. kak limah best...kelako. cuma bosan yg ujung2 tu jek.

    BalasPadam
  11. khurafat??

    erk...ayung xtengok cita antu...hehe:D

    BalasPadam
  12. hantu kak limah citenye slamber,best untuk dilayan dan quote2 nya lucu menjadikannya best untuk dicuri..hhahah

    khurafat,obviously epic! failed!

    BalasPadam
  13. i loovveee kak limah u allss. jgn jeles. haha

    BalasPadam
  14. Aisehh. Sy dh tgk Kak Limah je la.

    Khurafat ke, Nangkung ke, tak tengok. Eh, bukan tak tengok..TAKNAK tengok pun..hehe..sbb sy tahu olahan citer hantu kat Malaysia ni sameeeeeee je dari dulu.. T_T

    BalasPadam
  15. khurafat ok ape. citer dia twist sket.tak macam citer seram melayu yang lain. hantu kak limah pon bolehhh lah time awal2 tuh. tapi tengah2 dah bosan.

    ngangkung? langsung tak best.heran macam mane bley kutipn tinggi. mungkin sebb ade sam kot.

    BalasPadam
  16. hehe..xper jer..

    dalam semua2 citer tu..ngangkung okei lg..hehe

    BalasPadam
  17. sedih gak tengok industri filem malaysia makin penuh dengan citer khurafat. bimbangnya, filem-filem inilah yang sedang mendidik pemikiran anak-anak kita. macam citer kartun pada anak-anak kecil.

    IM dulu suka tengok filem-filem macam bagaima seorang pelumba lari berusaha untuk pergi ke olympic, citer sayang anakku sayang...

    citer begini buat IM insaf...

    BalasPadam
  18. ape tuh? ooooo citer wayang ghupernyer.... mike idak ketinggalan peja tapi teman terus ketinggalan sbb bile mace entri mike nih baghu teman tahu itu tajuk filem.... sampe le nih idak teman nengok lagi.....

    BalasPadam
  19. 1st nak komen khurafat dulu..hehee
    cter khurafat ni xla seram sgt kot..music bground jea yg kuat buatkan mode seram dlm cter khurafat ni...tp, ok jugak la cter ni

    hantu mak limah pulak part lucu yg banyak kot...part seram payah gak nak cari..hehe...(lagu enjit2 semut tu kekadang boleh naik bulu roma gak dengar =P )

    n coming soon peja nak tgk cter ngangkung kan? tgk2..jgn xtengok..hehe

    BalasPadam
  20. tak tahu nak komen sbb dua2 belum tengok lagi....sedihnya...wawawa....

    BalasPadam
  21. dua2 nye tak tengok lagi.. alahai!
    sbb?? sy penakut ngan citer2 camtu.. huhu.. tapi nak cuba jugak la tengok nanti..

    BalasPadam
  22. bagi saya:dua-dua membosankan...

    BalasPadam
  23. salam, belum tengok dua2...lps ni baru rasa nak tengok sbb baca komen2 ni.

    BalasPadam
  24. khurafat tak best...huhu...hantu dia leh tau nak keluar dari mana...

    yang kak limah ni pulak cite klako je...hehe..org gila rupanya...

    BalasPadam
  25. Khurafat cerita macam mengarut jerk!!!

    Hantu kak limah memang best la..

    BalasPadam
  26. hantu kak limah mmg layan ttp khurafat,cita syok sendri..mcm apa ntah crita..mmg ang yusuf haslam syok sendri ja sampai nak jadi hero plak..berlakon pon kaku ja

    BalasPadam
  27. :) Risau juga dengan kebanjiran cerita-cerita seram yang mengangkat isu yang boleh mendatangkan khurafat sebagai tema utama. Bimbang pemikiran anak-anak jadi terlalu memikirkan hantu-hantu.


    Glamor hantu-hantu sekarang ni.

    BalasPadam
  28. yer..hantu kak limah g best sikit..hehe.folo this blog..hit me back to..huhuh..

    BalasPadam
  29. dua2 pun tak tengok lagi..wuwuwu...tak dapat nak bantu..

    BalasPadam
  30. setuju sangat dgn hantu kak limah tu..
    awal2 die besh.. and perkataan2 yang diorg gunakan mampu menjadi ingatan n ikutan penonton.. contohnya, ce cite, kite bako, supervisa, zomba, dll..

    khurafat tu bagi saya, mampu beri kejutan. maybe sebab saya pompuan kot.. tp cte nie seting n persekitaran die mcm xlogik je.. mcm hospital kat malaysia miskin sgt je nak pakai lampu meja je.. ((:

    kawan2. jom lawat blog saya..(:
    http://momoquegilermusic.blogspot.com

    BalasPadam
  31. tetapi bagi sy filem hantu kak limah is more better

    BalasPadam
  32. cite antu kak limah kelako bg saya, khurafat tak tengok lagi..then org cakap cite sini ada hantu pung kelako, chekleen kalo komedi ni ngam sket..kalo nak tengok seram peja leh layan ju on, rah tree, 10 eyes sees ghost, hantu jamu gedong..hehe..seram dowh, hehe

    jum layan merong mahawangsa nanti

    BalasPadam
  33. saya sokong hantu kak limah..kite bako jee... hahaha

    BalasPadam
  34. enjit-enjit semut
    sape sakit naik atas. ahaha
    lagu kak limah

    BalasPadam
  35. dua2 pun ok je...
    hantu kak limah bantai gelak je..
    khurafat yang last tu insaf la jugak.. ^^,

    BalasPadam
  36. eita lebih suka tengok hantu kak limah balik umah...bab citer dia santai je.....memang best lah...
    tapi kalau tengok ngangkung laaaaaagggiiiiii best....
    lawak dan menakutkan...

    BalasPadam
  37. masing2 ade kekuatan dier sendiri :)

    BalasPadam
  38. tak berkesempatan nak tgk khurafat sebab masa nak pilih tengok wayang tak ramai suka tengok citer hantu melayu.tapi saya suke nye nak tgk.HUHU.tapi kak limah saya dah tengok.mmg kelakar habis la.Saya suke sebab byk trademark dalam citer ni dah jadi ikutan budak2 kelas saya.contohnya watak usop dengan tangan nya.hehehe~

    BalasPadam
  39. cite k.limah bgi sye lwak jgak..tpi lwak cam xptut je..ade part2 yg err...xsnonoh kan..k.limah ngan ngangkung,sye lgi ske ngangkung..khurafat,bez..tpi sme je cam cite seram lain..filem sram m'sia mmg xlri jauh dri..

    BalasPadam
  40. dua2 tak tengok pun hehe...

    BalasPadam
  41. tak tengok pun lagi dua2..tapi kalau di beri peluang mmg tgk khurafat dulu :)

    BalasPadam
  42. dua2 cite layan...satu genre seram yg satu lg komedi seram...not bad utk kategori cite melayu...kak limah jd hantu lg scary dari hantu dlm cite khurafat tapi jln cite khurafat mmg agk mnyeramkn ditmbh dgb adegan suspen & bunyi2 thriller

    PROFILE HANTU MELAYU
    HANTU PUN PANDAI GUNA BAHASA ISYARAT LAH...

    BalasPadam
  43. hoho..baru jugak layan hantu kak limah tu..sabtu malam lepas la..sudahnya spearuh dari cerita tu sy tido..tgk plak tgh malam kan..hehehe..mmg agak boring la..tak macam zombi kpg pisang tu

    BalasPadam
  44. khurafat nmpak mcm best, tapi tak tengok lagi.

    hantu kak limah tu? hahaha, sy gelak tergolek2 sampai jatuh katil. hehe. bknnya gelakkan kak limah tu, tapi gelakkan si *usop* ngan tangannya tu. sumpah kelako!

    notakakitangan: xlenguh ke si usop tu? hahaha

    BalasPadam
  45. dua2 cite dh tgk..cite khurafat bg saya mmg seram..cuma ceritanya mgkin trlalu seram sbb hantu byk darah n sound yg superb.. klu HKLBR tu biasa je..

    cite ngangkung lg best dr dua2 tu..lawak+ada mesej.. ;D

    BalasPadam
  46. dua2 citer tu ika dah tgk... dan ika suka..mmg ika ni suka tgk citer2 hantu ni.. walaupon org kate citer ni mengarut la ape la... tapi bg ika ape2 citer hantu, still best utk ika... =)

    BalasPadam
  47. kalo bg ninie pulak ninie lebih prefer citer HKLBR...tp khurafat pon boleh tahan jugak..huhu tambah pulak ninie suka tgk cite2 hantu ni..hehe

    BalasPadam
  48. Hantu Kak Limah Balik Rumah lagi best sebab cerita tu mengubah minda org melayu jangan percaya pada tahyul. Cerita Khurafat pulak masih menunjukkan terdapat sebilangan manusia yang masih percaya pada tahyul.

    BalasPadam
  49. law mnurut mimie,rsenyer HKLBR lg best...lawak habes..hehehe...law org ade mslh,ble tgk citer HKLBR,konpem lupe kt mslh dorg...hahaha

    BalasPadam
  50. mesti ar kak limah..!!! eyaauuww..!!

    BalasPadam
  51. Bukan peja aje baru layan cerita khurafat ngan hantu kak limah balik kampung. Honeyz pun sama. Seperti biasa cerita mamat khalit memang x memenuhi citarasa honeyz. Lawak bodoh yg membodohkan penonton. kalau budak2 kecik memang layan ar tapi bg org besar mmg lawak bodoh. sory ye bg mamat. Ini opinion honeyz. Khurafat lak ...honeyz bagi rating 4/5 bintang... hantunya sekejap benor tapi bleh memeranjatkan honeyz walaupun x menjerit.. honeyz tengok dua klai sbb nak tengok upa hantunya camne... 2nd time tengok honeyz make sure mata x kedip supaya leh tengok upa antunya... apa2 pun layanzzzz

    BalasPadam
  52. saye suke hantu kak limah lg dr khurafat.

    yang pasti ngankung pon sebenarnye bosan

    huhu

    BalasPadam
  53. kite bako..kite bako...

    BalasPadam
  54. tak seram kan ? bg bee lah bee nak sangat cerita yang betul2 seram nih tapi tk dapat2 lagi :) 3 bintang utk kedua2 cerita tu :)

    BalasPadam
  55. saya tak tengok lagi kedua-dua cerita ni. Dengar je lah. Orang kata best pun, hahaha~ oops

    BalasPadam
  56. saya dah tgk kedua2 filem ini....KHURAFAT...boleh tahan...tp HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH....3 bintang jew la......

    BalasPadam
  57. tengok boleh... untuk jadikan sempadan dan untuk nasihat anak2.

    BalasPadam
  58. saya pilih hantu kak limah sebab kalau mengikut jenisnya iaitu komedi seram hantu kak limah memang terbaek....memang kelakar giler dan ada pengajaran pulak tuh..
    di samping tu khurafat memang seram bila tengok tetapi bagi saya bila sampai klimaksnya bila ana tu bunuh diri sepatutnya seramnya semakin menggila...ini tidak terus down dan habis....bagi saya scene di mana ana bunuh diri tu sepatutnya diawalkan sedikit barulah seram selepas tu menjadi...apapun khurafat berjaya membawa mesej yang penting iaitu jauhkan perkara2 khurafat dalam hidup kita...

    BalasPadam
  59. memang teringin sgt nk tgk cite khurafat tu.hhuhu

    BalasPadam
  60. citer khurafat.. x best lngsung.. dgn pelakon yg agak kaku... sik nak c0ntrol macho... merosakkn filem...

    citer M L B R pulak... boleh tahan komedi ringan...

    Bnyak2 filem seram yg ezad tonton Janin masih lagi mningglkan kesan bg ezad...

    BalasPadam
  61. salam..

    ko ni junior aku dulu kat uitm dungun kan?

    BalasPadam
  62. salam terjah...sikit kecewa tuan blog ni bagi rate rendah utk file hantu kak limah ..hehehe

    saya bagi 800 juta bintang utk mamat khalid,lawak2 dia,mesej yang berjaya disampaikan melalui sindiran dan jugak kepada semua pelakon2 yg menjayakan filem hantu kak limah..ending yg sedikit boring tu masih boleh dimaafkan ..masih tak mencacatkan filem tu..

    BalasPadam
  63. Saya tidak suka nonton cerita hantu, khawatir tidak bisa tidur :D

    BalasPadam
  64. hantu kak limah la superb...lawak giler kot..hheehe

    BalasPadam
  65. khurafat ok apa.
    hantu kaklimah tu dengar tajuk pon dah kelakar . ya tak?
    tapi apa pon ngangkung lagi best....

    BalasPadam
  66. ngangkung lagi best!!! sedih lawak sume ade!seram tu kurenglag hahaha,,biasala cter melyu,

    Terbang bersama awan~

    BalasPadam
  67. tak tgk lagi citer ni. tak berapa berani nak tgk bab mcm citer seram jer kan. hahahahah

    BalasPadam
  68. tak suka sgt tgk cite hantu sebab ada anak2 kecil dan mereka tak suka tgk hantu. alangkah baiknya jika yg diajar pada anak-anak ialah takut dan harap pada Allah.

    BalasPadam
  69. Khurafat filem kategori seram manakala Hantu Kak Limah Balik Kampung filem komedi seram. Terpulang kepada citarasa masing-masing tengok filem.

    Bagi saya filem yang dapat menghiburkan hati saya ialah filem yang kita puas hati tengok.

    Pilihan kepada anda. Nyeet nyeet semut sape sakit naik atas..kita bako je..:D

    BalasPadam
  70. saya rasa dua2 just boleh lah. citer hantu kak limah tuu okay sket je dari citer zombie kg pisang. hihi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.