Khamis, 9 Jun 2011

Siapa Ada Baby?

Waaaaaa, sape kat sini suke baby? Sapa kat sini yang dah ade baby? Sape kat sini bakal dapat baby? Sape kat sini bakal kahwin? Sape kat sini SEOrang ayah atau ibu?

Hari ni Peja nak luahkan sikit perasaan Peja. Alhamdulillah, Peja dah 1 tahun 2 bulan kahwin. Syukur dapat SEOrang isteri yang memahami, baik, comel, rajin, kiut, manis. Tapi kini, jiwa Peja mula terasa nak menjadi SEOrang ayah.




Perasaan ni dah lama terbuku dalam jiwa. Tapi sejak sepupu sepapak, kawan-kawan, jiran-jiran yang kahwin lewat dari Peja, hampir majoritinya dah dikurniakan cahaya mata, hati ni semakin membuak2 nak jadi SEOrang bapak. Huhuhu. Comei2 dan kiut2 plak baby diorang.

Kalau dapat anak lelaki, Peja nak kasi name Muhammad Alif. Kalau anak pompuan plak, nak kasi Nur Aisyah. Hahahaha, kuat berangan betul.


Peja suke sgt kt anak sedara Peja, name die Muhammad Faqeeh Qusyairi. Die SEOrang yang comei, aktif plak. Jarang menangis. Kalau menangis pun sekejap je. Ni gambarnye...


Ape2pun, peja dan wife tak pernah berputus asa dan selalu berdoa agar dikurniakan SEOrang cahaya mata. Kalau kawan2 ada tips kesihatan ke, tips ape ke, bleh la komen ye :D


Link Tiada Kena Mengena Dengan Artikel:

Untuk mengelakkan anda terlepas sebarang info, tips, teknik, cabutan bertuah dan lain-lain dari blog faizalsyukri.com, sila masukkan nama dan email anda di bawah. Maklumat anda dirahsiakan dan tidak akan diberikan kepada mana-mana pihak.


Name
Email


35 ulasan:

  1. kita ade anak! heeeee


    usaha tangga kejayaan.. usaha usaha!

    BalasPadam
  2. InsyaAllah peja... byk2kan berdoa pd Allah, ada rezeki dapatlah anak..

    BalasPadam
  3. Banyakkan berdoa bro... InsyAllah satu hari nanti bro akan dapat anak comel macam Muhammad Faqeeh Qushairi.. :)

    BalasPadam
  4. Salam...banyakkan berdoa sambil berikhtiar. Lebihkan bersedekah kpd budak2 khasnya anak2 yatim. Cubalah minum jus manggis..hehe.

    http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/blog-kucing.html

    BalasPadam
  5. Esh, bilo la kawe bulih nikoh ni

    BalasPadam
  6. anak sulung kak liza Aishah, yang bongsu Arif... dekat2 je bunyi ye.

    BalasPadam
  7. work more hard.....he3...pray to Allah...tawakal...insyaallah
    http://alamslegacy.blogspot.com/search/label/Baby%20Imani

    BalasPadam
  8. Sabar itu penting peja...
    p/s: Alhamdulillah bakal jadi ayah penghujung tahun nie.. :)

    Entri Terkini: Tips Mengetahui Ranking Blog

    BalasPadam
  9. Salam kenal.

    Mudah2an dapat rezki. Ada masa kita kena menunggu kot, sbb Allah tengah prepare something yang elok2 :)

    ----
    It's called Excited yet Nervous

    BalasPadam
  10. Semoga peja cepat jadi ayah ;)

    BalasPadam
  11. salam
    berusaha,berdoa...hanya DIA yg maha tahu apa yg terbaik utk hambaNYA...

    BalasPadam
  12. InsyaAllah nnt ada laa rezeki utk peja & wife. Mama dulu pun 4 tahun baru laa dapat anak, tup tup Allah bagi 3 serentak, berbaloi baloi tunggu lama hehehe

    BalasPadam
  13. Salam Pejal.. jangan sedih ok.. Rezeki ALLAH yang tentukan, kan? Tapi jangan berhenti berharap & mencuba ;))

    Klik sini Tips Senang Hamil untuk Suami Isteri

    BalasPadam
  14. incik peja n wife try la pi cek doktor...ada gak kwn2 xidi yang g cek doktor pastu doktor wat ape tah, tak lama lepas tu diorg dapat baby (^^,)

    BalasPadam
  15. try la catalyst vco :)
    rmai da cuba... alhamdulillah..
    kalo nk oder...
    pm lyn ye :)
    smoga cpt dpt baby...
    amin

    BalasPadam
  16. Insyaallah peja..teruskan berusaha...rezki tuhan x kemana...semoga dapat email gembira dr en peja lpas ni..amin

    BalasPadam
  17. Rezeki tetap ada teruskan usaha anda k...muda-mudahan dpt news baik buat peja sekeluarga lepas ni yer..nak rekomenkn satu produk ini...kalau nak cuba produknya bolehlah cuba satu.Produknya adalah VCO(VIRGIN COCONUT OIL@MINYAK KELAPA DARA kalau nak cuba layari ke Fb saya Maszull Mohd Noah dan fb Nurul Ain(VCO)kat situ ada tertulis khasiatnya...Cubalah satu mana tahu InsyaAllah berjaya....:)

    BalasPadam
  18. I doakan u dimurahkan rezeki dan dikurniakan anak2 yang comel n sihat. Amin...

    BalasPadam
  19. i doakan agar peja dapat baby cepat2... insyaallah jika ada rezeki... dapatlah peja baby erk..

    BalasPadam
  20. ibu hidayahamin11 Jun 2011 12:25 PTG

    sabarlah... kamu dalam ujian-NYA sebenarnya.... semoga Allah perkenankan doa kamu... amin....

    BalasPadam
  21. Tak tau nak eri nasihat apa cuma dapat tolong doakan untuk Peja dan isteri.

    BalasPadam
  22. ada rezeki nanti insyaallah

    BalasPadam
  23. aku nak baby..macam ne nak buat..:)

    BalasPadam
  24. moga2 ada rezeki utk u soon..amiin

    BalasPadam
  25. insyaallah rezeki Allah yang punya..usaha dan berdoa selalu :)

    BalasPadam
  26. insya-Allah...ada lah rezeki tu... :)

    BalasPadam
  27. Insyaallah.. Insyaallah.. Maher Zain datang.. HAHA! Jangan Pernah Berubah!

    BalasPadam
  28. Saye seo-rang yg baik.. hehehh..

    BalasPadam
  29. Doa penting..pastu usaha & tawakal..one of the useful tips is both hubby & wife should develop healthy lifestyle utk tingkatkan peluang..kdg2 helps..works for a friend of mine.. doa3 insyaAllah..

    BalasPadam
  30. skdr nk berkongsi pengalaman kwn, kakak dia bru dpt baby sbln lps hmpr 5thn kawin. sblmni dia cek dktr n dktr ckp rahim dia terbalik n kna operate. tp dia try pegi as-syifa (pst perubatan islam) n ustaz kt ctu kata ada makhluk halus dlm rahim dia, lps mkn ubat n mandi gna air yg ustaz tu bg dia trs period n kuar darah hitam pekat n alhamdulillah pregnant lps tu

    BalasPadam
  31. kena usaha selalu la. baru la dapat..

    BalasPadam
  32. Good luck in getting a baby!! Do tell blog about it when you got a baby. So many people will be so happy for you and your wife! :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.