Khamis, 8 Jun 2017

Cara Promosi Produk Atau Sevis Di Fesbuk



Selasa, 14 Februari 2017

Makan Kurma VS Makan Mee Segera?

Makan Kurma VS Makan Mee Segera?

Beberapa minggu ni, saya hanya makan 'berat' sekali sahaja dalam sehari iaitu makang tengah hari...
Untuk sarapang dan makang malam, saya hanya makang kurma...
Untuk 1 hidangang, 2 biji kurma boleh buatkang perut saya tidak lapo untuk tempoh 4 - 6 jam...




Nasi Budget: Trend, Untung, Main Harga

Nasi Budget: Trend, Untung, Main Harga

Masa awal2 kewujudan nasi budget dulu, peniaga yang menjual dikatakan agak masyuk sebab walaupun untung ciput, tapi jualan yang banyak jugak menghasilkan keuntungan yang banyak. Kirenye peniaga tu bermain dengan kuantiti.




Isnin, 23 Januari 2017

Saudagar Lobster: Lobster Ditemui Di Tempat Pembuangan Sampah

Saudagar Lobster: Lobster Ditemui Di Tempat Pembuangan Sampah

Mane datang lobster ni?
Nape die ade kat tempat sampoh?
Mampukah die hidup?
Ish ish ish...




Ahad, 15 Januari 2017

Saudagar Lobster: Tips Berhadapan Lobster Nazak

Saudagar Lobster: Tips Berhadapan Lobster Nazak

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Baru-baru ni, anok angkat saya (lobster ni lah), mengalami kemurungan, kepenatan, lemah, slow, duduk tersenggeng. Dengan kata lain, nampak nazaknya. Saya agak risau kot2 saya kehilangan sekor lagi lobster setelah 4 ekor induk bentina sudah meninggalkan saya.. sob sob sob....




Jumaat, 13 Januari 2017

Saudagar Lobster: Ikan Gapi. Teman Atau Musuh Lobster?

Saudagar Lobster: Ikan Gapi. Teman Atau Musuh Lobster?

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera,

Akhirnya, lobster saya ada teman baru iaitu ikan gapi. Maaf deh, saya suke sebut ikang gopi. Memang sejak kecik lagi sebut ikang gopi.




Selasa, 10 Januari 2017

Saudagar Lobster: Lobster Mati Kerana Perumah

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera,

Semalam lobster yang agok lemoh tu, telah kembali ke pencipteNye... sob sob... Tibe2 plok, ade sekor lagi pun turut same lemoh dan juge telah kembali... Innalillah...




Isnin, 9 Januari 2017

Saudagar Lobster: Lobster Berhijrah Tempat Dalam Akuarium Baru

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera,

Semalam lobster berhijroh lagi dari Dungun ke Kuala Terengganu. Hajatnya semalam malas nak pindah dari polistrin ke akuarium, tapi sebab air lobster dah ade bau kurang best, masukkan jugok ke dalam akuarium.




Ahad, 8 Januari 2017

Saudagar Lobster: Induk Lobster

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera,

Haaa, setelah sabo menunggu, akhirnye secara rasmi berjaye jugok saye bele lobster sendiri. Takdoklah banyok sangat, dalam lebih kurang 20 ekor je. 10 induk jantan, 10 induk bentina.




Selasa, 3 Januari 2017

Saudagar Lobster: Langkah Pertama

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera,

Dah setahun bercita2 nak bela lobster sendiri, tapi tak tercapai. Banyak angan2 daripada bertindak. Biasanya, angan2 mat jenin. Huhuhu.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.