Isnin, 9 Januari 2017

Saudagar Lobster: Lobster Berhijrah Tempat Dalam Akuarium Baru

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera,

Semalam lobster berhijroh lagi dari Dungun ke Kuala Terengganu. Hajatnya semalam malas nak pindah dari polistrin ke akuarium, tapi sebab air lobster dah ade bau kurang best, masukkan jugok ke dalam akuarium.

Semalam jugok nampak tak berapa aktif. Tapi hari ni nampak aktif semacam je. Asyik nak memanjat je. Tapi sorrylah, duk dalam akuarium memang 'no way out' lah.


Ok, ape yang saya nak share hari ni, penggunaan akuarium saya nampak macam kurang sesuai. Kene pakai kolam fiber jugak. Atau ape2 kolam yang besar, tapi tak berapa dalam. Kalau akuarium, tak berapa besar dan dalam plak. Susah nak buat sesi kawad cam untuk lobster2 ni.

Tapi takpelah, so far nampak diorang / dialobster hepi, oklah... Cume ade sekor yang nampak tak berapa hepi je. Macam lemah semacam je... Tak tahulah sebab nampak cam tak larat je... Tak tau lah puncanya... Kene tunggu respon dari sifu lobster dulu...




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.