Khamis, 20 Januari 2011

Apa Tujuan Anda Berblogging?

Kengkawan yang dihormati serta dikasihi serta disegani sekalian. Ape khabar arini ek? Tengah watpe tu? Oooo, berblogging ye... Bagusla daripada duk merempit sana sini, kan?

Peja nak tanya kengkawan tujuan kengkawan berblogging. Untuk suka2 ke, untuk tambah pendapatan ke, untuk belajar dan mengajar ke? Yang Peja pasti, kebanyakan blog kengkawan mesti ada pasang NUFFNANG kan? Ini jelas menunjukkan kengkawan masih berharap NUFF kengkawan diklik untuk mendapatkan income kan?




Tapi, berapa pendapatan yang kengkawan dah dapat melalui NUFFNANG? Rata2nya hanya dapat sikit kan? Apa silapnya? Nuffnang menipu ke atau ada silap yang kita buat? Mungkin teknik yang kite gunekan tidak betul...

Kebetulan, seorang kawan Peja, Amirul Hafiz, berkongsi video 6 SENJATA UTAMA. Paling bestnya, video ini PERCUMA! Kawan saya ni dah 4 tahun terlibat dengan nuffnang dan telah mencapai pendapatan yang konsisten melalui nuffnang.

Jadi, apa tunggu lagi, jom tonton video PERCUMA 6 SENJATA UTAMA NUFFNANG di http://bit.ly/rahsianuff

p/s: Takkan benda FREE taknak gak kan?

-----
Jika anda suka artikel ini, KLIK SINI

86 ulasan:

  1. kalo ade masa terluang, bole isi dengan blogging dan pada masa sama tambah la gak pendapatan.. thanx untuk info yang dikongsi :)

    BalasPadam
  2. Keuntungan tu biar datang kemudian. Yang penting apa yang dibloggingkan merupakan suatu yang berguna untuk semua orang.

    BalasPadam
  3. salam, t kasih atas info tersebut...

    BalasPadam
  4. tq 4 this info.. sharing is caring ;)

    BalasPadam
  5. tq for sharing..
    kalau dapat listkan kat sini pun ok gak..hehe

    BalasPadam
  6. blogging untuk menulis...kalau ada nuff tuh saja sebagai 'bekal'..haha

    BalasPadam
  7. wahh best best..tq kongsi hadiah

    BalasPadam
  8. http://miyoshu.blogspot.com/2010/12/hukum-meletakkan-iklan-nuffnang-google.html

    BalasPadam
  9. Thanks for sharing... Baru je selesai menonton video tu... Terbaik r...

    BalasPadam
  10. thnks for sharing.. nk tonton video tu.. uhuh

    BalasPadam
  11. thnks for sharing....harap sudi singgah blog sy lg dah join contest..tq

    BalasPadam
  12. anne blogging utk suka suki..hehe..
    nuff tu bonus je kot..haha

    BalasPadam
  13. dah dekat setahun saye berblogging. duet nuff saye 20 sen jerk.. adeh..

    sampai skarang, still tak tau pasal nuffnang ni

    BalasPadam
  14. saya tak letak nuff dalam blog. Rasa2nya hujung tahun ni saya letaklah.. lepas PMR. Hehe.

    p/s: Nak Tegur Orang? Baik Sket !

    BalasPadam
  15. owh...mina lbh suke menulis...xmengharap sgt...hehehe

    BalasPadam
  16. Saya berblongging untuk menambah kenalan sambil menambah duit kocek..

    RM 200 juta untuk seragam harga barang luar bandar

    BalasPadam
  17. Kalau betul2 iklas nak tolong ajar teknik nuffnang, tak akan lah sampai nak kena subscribe.

    Kan sweet kalau orang melayu dan malaysia boleh buat something tanpa harapkan balasan.

    BalasPadam
  18. memang ada pasang iklan nuff. tapi tak harap orang klik pun. kalau ada, ada. kira macam menyelam sambil minum air je. tapi tujuan sebenar nak menyelam. haa gitu le pendapat eden. huhu

    BalasPadam
  19. Terima kasih Tuan Peja Syukri... :D

    Betul tu..sebenarnya mudah nak menjana pendapatan

    dari nuffnang jika betul caranya... :D

    Salam sukses saya ucapkan...

    BalasPadam
  20. ohh.. I like.. actually nak timba ilmu dan cari pendapatan sikit... 2 tahun lagi nak kahwin..

    BalasPadam
  21. P0polita: TQ. Semoga mendapat manfaat.

    E-SHOP @ WiSH'S: TQ. Skjap lagi saya singgah blog awk.

    Fina Sophie: Apa yang tricky ek?

    aNnE, Fast Movie Download, KUREKURE COMEL, Miecyber, atiEy_[azHa]: Samela cam Peja. Blogging asalnye untuk suka suki. Nuff ni sambil2 je. Tapi, alang2 sambil2, biar dpt banyak... Huhu.

    za petrelli: Peja pun aritu camtu gak. Cuma skrg Nuff meningkat agak banyak.

    iEra NaDiRa: Ooo, PMR candidate ek? Gudluck ye :D

    Mr K: Subscribe ni untuk memudahkan pakar nuffnang menghubungi awak pada masa akan datang. Ilmu ni tak terhad dan sentiasa akan berkembang. At least kalau ada ilmu baru yang boleh dikongsikan, dapatlah kawan Peja menghubungi awak. :)

    Amirul Hafiz: TQ atas perkongsian dari tuan Amirul kite... beliaulah pakar nuff.

    mira_nas: Ilmu ada dimana2. Kita yang kene carik. Oo, 2 tahun lagi nak kahwin ek? Tahniah la.. :D

    BalasPadam
  22. mmg suka berblogging,pasang nuff pun nak bg cantek blog hehe. Mmg xpnh check pon. Rasa2nya ciput je kot..

    BalasPadam
  23. tujuan sebenar berblog untuk menaip dan berkongsi cerita menarik... :)

    BalasPadam
  24. blogging nak dapat nuff.. tapi tak tahu bagaaimana caranya

    BalasPadam
  25. bagi CN...berblogging ni utk luahkan perasaan, utk wtbisnes sama...iklan nuff CN still cikit sebab niat CN berblog bkn nak kejar nuff...tapi kalau dapat banyak apa salahnya kan.. heee

    BalasPadam
  26. tujuan blogging saja nak share cerita... Tapi bertambah heaven kalau dpt BE..hehehe

    BalasPadam
  27. menarik sey post ni,
    tenkiu sudi jenguk blog saya jugak..
    oh, yea.. lawa layout blog ni..
    ajar saya cmne nak wat leh?
    tenkiu..
    ^_^

    BalasPadam
  28. dulu saje2 je blogging. 2 dalam 1 kot. blogging plus income. tapi tak pernah cashout lagi. huuu..

    BalasPadam
  29. Nuffnang??? eumh, saya orang indonesia nih...

    BalasPadam
  30. Siti Zulaikha, Nu'nu Safia, aresaliyana: Alang2 pasang nuff, biarlah ade income walaupun sampingan je, kan?

    azieda razak: Same cam Peja. cume dalam blog Peja ni ala ala rojak sikit. macam2 ada...

    -✿ Ayu ✿-: sama2 :D

    za petrelli: ada pasang nuff ek? tgk x video senjata nuff?

    (One) SiTi*: Terima kasih. blog saya gune free template aje :D

    cik zulaikha: Peja pun xpernah cash out gak... dulu teruk income nuff Peja... nak dapat RM1 pun ssh... skrg agak mudah utk dpt rm10...

    astheams: maaf la, Peja rasa nuff xde support kt indonesia...

    blog-tips-kurus: takpe, kadang2 bende2 ni la dapat naikkan nama kite... hihi

    BalasPadam
  31. salam peja just nak bertanya list dalam banner saudara itu perlu dibayar oleh mereka. dan kalau begitu mind to share bagaimana saya boleh open banner utk org paste dalam banner saya jika berbayar hope awak sudi berkong si bagaimana caranya.

    BalasPadam
  32. memula suka-suka..lama-lama jadi suka..

    BalasPadam
  33. kesian kat i. da lama join tapi duit nye still 50 sen jer tak gerak2 sobbssssssssss

    BalasPadam
  34. wokeh2..akan ku tengok.tengs 4 sharing :)

    BalasPadam
  35. :) tujuan berbloging..
    1. hobby
    2. berkongsi
    3.money
    4..???...

    harusnya ada 7..tp baru dpt 3..insyah allah dlm perjalan..selanjutnya..akan di jumpai sisa yg 4 tuh.. :)
    salam...

    BalasPadam
  36. Thnax ya peja..
    selalo la pg belog kite =)

    BalasPadam
  37. cik berblogging sesaje suke2..hihi

    recent post : |khurafat???|

    BalasPadam
  38. saya percaya online merupakan pendapatan kini dan akan masa depan.jadi berbloging untuk kenal dunia perniagaan online

    BalasPadam
  39. wah ade teknik gak eh nak tackle org klik nuff kite ? hihi . sesape yang berblogging untuk pendapatan kena la tengok ni .

    BalasPadam
  40. blogging untuk isi masa dan terapi berkesan untuk diri sendiri..tapi semua ni subjektif kan.

    BalasPadam
  41. wah menarik nie..

    mousepad...mousepad..
    tak nak tgk mousepad ke?

    http://uruchimaru-kf.blogspot.com/2011/01/merajuk-dengan-ebay-jadi-saya-nak-jual.html

    BalasPadam
  42. datang dgn tangan kosong..
    tapi mahu mencuba.hehe

    BalasPadam
  43. Azli Razali: Sebenarnya, banner2 dalam blog saya ada program affiliate yang Peja join daripada pembekal produk2 tersebut. Setiap jualan yang terhasil daripada produk2 tersebut, Peja akan menerima komisyen. Bukannya Peja menerima bayaran daripada mereka sebab letak banner kat sini :D

    Miecyber: Bergantung kepada penilaian setiap individu. Tapi, bagi Peja, blogging best gak :D

    Kakyon: Hehehehe, samela kite...

    Ferra: Sabar, insyaAllah lama2 nanti banyak la...

    Cikbelog, nurulazham, miszATIN & si para-para: Semoga mendapat manfaat :D

    Dea: Waaaa, nnti dah update baki 4 tu, bgtau ye :)

    ctferozz: Yup, blogging adalah salah satu cara menambah pendapatan :D

    Nadhirah-chan: betul2... nak org klik nuff kite pun kene ade teknik yg betul gak... xleh hentam je...

    bareessence: peja stuju...

    Uchi kay-f @hmad: haaa, kenapa dgn mousepad?

    BalasPadam
  44. ~~su manje~~~: dan singgah n follow... TQ

    BalasPadam
  45. tu lah. i sabar ni. smpi dah bjanggut ;p hahhaha

    BalasPadam
  46. ferra: huhu, Peja pun berjanggut gak tunggu...

    BalasPadam
  47. TK jenis yg malas menulis..
    jarang2 update blog..
    tmasuk kategori suka2 je kot..
    ada masa baru lawat blog orang..

    BalasPadam
  48. SOp menulis untuk tambah pendapatan..huhuhu

    BalasPadam
  49. toyolkiut: Peja pun asalnya menulis blog untuk suka2 je... skrg dah suke menulis blog...

    sop: haaa, Peja mmg mencari pendapatan, bukan stkt pendapatan tambahan, bahkan sumber pendapatan utama...

    BalasPadam
  50. thanks for the info.. berblog utk suka2 jer.. tp dlm masa sama nak jugak cari side income.. boleh bayar loan after grad nanti.. hehee

    BalasPadam
  51. Fatin a.k.a. Aten: Tahniah atas perancangan sebegitu. Siapa tahu kot2 lepas grad nanti, Fatin dapat jadi blogger sepenuh masa :D

    BalasPadam
  52. salam..thank for the info my frens..
    visit me here..
    FMD

    BalasPadam
  53. gud luck laa kat semua
    hobi anda suka click nuffnang .. meh click kat sini gak he he

    BalasPadam
  54. sambil menyelam..minum ayor kata dek org.. sambil2 berblog.. sambil ambik peluang pree

    BalasPadam
  55. saya dah reg nuffnang dan dah masukkan code nuffnang pd add gadget (html code) tu...Tp kenape masih tak keluar ye? Fyi, sbelum ni...saya ada banner advertise lain. Baca punya baca...sy br dpt tau yg nuffnag tak blh combain dgn syarikat iklan lain. Tp walaupn sy dah buang iklan tu...iklan nuffnang still x appear jugak. Kenape ye? harap dapat bantu...TQ so much.

    BalasPadam
  56. Mrs SKhijab:
    sebelum tu saya nak tanya sikit, xkuar apa2 tu, maksudnye xkuar langsung ke atau hanya keluar logo nuffnang tanpa kuar iklan?

    BalasPadam
  57. nak maintain 1000 ke atas payah tue.. cam ner. skunk dah macam2 hal... ade yang siap kene block....

    BalasPadam
  58. Ezad: kene slow2... Peja pun xdapat lagi 1000, tp Alhamdulillah dah makin meningkat.

    Mohamadazhan hjDesa: Sama2 :D

    BalasPadam
  59. b4 saye ade nuff, tp xphm lgsg, trus buang. haha so skrg berblogging just suke2 isi mse terluang, dari wat benda yg x berfaedahkan :)

    BalasPadam
  60. sambil berblogging, sambil tambah pendapatan :D

    BalasPadam
  61. tujuan...ntahla ye...saje isi mase terluang kot huhu

    BalasPadam
  62. Kongsi maklumat, sebarkan pengetahuan, dan jana pendapatan..

    BalasPadam
  63. kepuasan. dari situ, dapat macam-macam.

    BalasPadam
  64. nuff xbest dh.. layan says.my :)

    BalasPadam
  65. bila bace page ni..tetiba rase nak buat duit plak..tpi ada bekat kew sye ni..blog pon ada 3 org jew flower..ngeee..

    BalasPadam
  66. zety madu: bisnes ni bukan bergantung kepada bakat... ianya perlukan usahawa dan berterusan...

    BalasPadam
  67. tak perlukan bakat pun x pe,asalkan ada kesungguhan dan tidak mudah putus asa

    Posting Terbaru : Kerja Kerajaan Susah Nak Dapat?

    BalasPadam
  68. Terbaik dari tuan peja...seorang affiliater yang berjaya....tahniah ya

    Posting Terbaru Saya -- 3.0 Email Marketing Kini Dilancarkan

    BalasPadam
  69. tujuan berblongging samalah seperti blogger2 yang lain utk cari info, kongsi info, buat bisnes dan lain2..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.