Sabtu, 29 Januari 2011

Pindah Rumah

Setelah sekian lama Peja nak pindah rumah, akhirnya dapat juga. Wife Peja dah dapat bertukar dari Kelantan kembali ke Terengganu.

Peja sekarang dah menyewa rumah di Marang, Terengganu. Beberapa hari ni, Peja sibuk sangat memindahkan barang dari Kelantan ke Terengganu. Tu sebabnya Peja lmbat sikit update blog.


Rumah sekarang adalah rumah kos rendah aje... Sewa RM250 sebulan. Ada 3 bilik tidur, 1 tandas dan 1 bilik mandi. Terdapat lebih kurang 250 buah rumah di kawasan perumahan ni. Tambah plak, surau kat situ betul2 depan rumah Peja...

Esok InsyaAllah kontraktor TM akan pi pasang line telefon dan streamyx. Lepas semua ni setel, secara rasminya Peja berpindah ke Marang. Sekarang asyik duk umah mak ayah n umah mak ayah mertua je... Segan jugak... :D

Ni gambar rumah Peja berpindah. Rumah agak bersepah. Tak sempat nak kemas lagi buat masa ni :P






-----
Jika anda suka artikel ini, KLIK SINI


40 ulasan:

  1. Selamat berpindah ke rumah baru.

    BalasPadam
  2. as salam..
    oo..berpindah rumah.
    kat mana marang tu?
    mana tahu dekat je.sebab ada sahabat-sahabat yang tinggal kat sana.mana tahu satu taman perumahan..tengok gambar betuk dalam rumah..macam sama.huhu..sekali rupanya berjiran ;D

    BalasPadam
  3. sy tak pernah rasa berpindah pun, tp tengok org berpindah mcm penat je hehehe.....tak pe ramai kwn2 kat sini nak tolong ni, pelawa aje, kejap lg sampai huhu....selamat berpindah

    BalasPadam
  4. selamat mengemas umah baru ^_^

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah... sekurang-kurangnya kamu belajar berdikari...

    BalasPadam
  6. TQ.kita pernah merasa berpindah randah.memang memenatkan.ambil masa lama untuk mengemas dan menyusun semula barang-barang.
    ada baiknya guna sistem 5 S yg diamalkan di pejabat pejabat sekarang untuk memudahkan kerja harian di rumah peja.
    selamat berpindah ke rumah baru,moga hidup rukun,damai dan tenteram selama lamanya.

    BalasPadam
  7. xsuke berpindah...
    malas nk kemas barang

    BalasPadam
  8. Slam semua...sy pon sekarang slm proses pemindahan...tp brg stu pon x bergerak, hahahaha..tp dh dpt kunci umah dh..:)) doakan semoga sy rajin ckit ye..

    BalasPadam
  9. ingatkan berpindah ke WP tadi. btw, selamat berpindah ke rumah baru.

    Latest Entry: Brad Pitt dan Johnny Depp Gaduh Besar ?

    BalasPadam
  10. Saya pun pernah berpindah gak...ambil masa jugak la nak mengemas barang..dah lah dengan brg yang ada kat dlm rumah...brg dari rumah lama lagi...huhu..letih..hehehe...apapun selamat berpindah ke rumah baru.

    BalasPadam
  11. mesti penat nak mengemas semua ni kan.. walau apa pun selamat berpindah dan mengemaslah yer..

    BalasPadam
  12. penat kan pindah rumah.saya dan suami pun bru pindah, dah la rumah tingkat 4 takde lif plk tu..hehe

    BalasPadam
  13. huhu...pnat x kmas2? cmfrm pntkn? xpe2 pasni blh mle kmas2 uma 2..

    BalasPadam
  14. banyak kotak CNI ( kata datok abd hamid - cinta no: 1 )...tu?

    BalasPadam
  15. sy pun br 4 bulan pindah ke rumah baru... nasib bek, selama 6 tahun berkawen dua kali jek pindah umah.. pindah dr umah mak ke rumah sewa, dan dr umah sewa kerumah sendiri... ape pun, selamat mengemas... mmg penat...tp berbaloi

    BalasPadam
  16. selamat pindah... walaupun rumah sewa lebih baik untuk berdikari sebagai suami isteri, uruskan sendiri semua hal bersama

    BalasPadam
  17. Pindah rumah memang memenatkan..selamat berkemas..

    BalasPadam
  18. merasalah letih mengemas rumah pula...saya yang setingkat turun ke bawahpun dah letih...he he he selamat berkemas!

    BalasPadam
  19. Sama la kita.. saya pun baru pindah hari sabtu. dari perlis ke kedah. wife dapat tukar dari mrsm beseri ke mrsm pendang. dekat sikit dengan tempat keja saya di kota sarang semut, alor setar.

    rasa lenguh badan pun tak abih lagi. apapun bersyukur sangat wife dapat bertukar.

    BalasPadam
  20. aduh..
    bisa patah pinggah tuh!

    BalasPadam
  21. tahniah dah pindah rumah..

    agen CNI ke?

    BalasPadam
  22. dah macam stokis CNI sbb banyak kotak CNI...

    Jom baca dan komen post terbaru Blur Fakta Menarik Part 3

    BalasPadam
  23. Cempakamelati: Alhamdulillah, dah selamat...

    fifianggun, Wan Gerrard, Mr Nohara a.k.a feedyoursoul84, faizura rahman: huhu, dah mula berkemas dah ni...

    ...: dkt taman perumahan PAKR sungai kerak.

    yatie Awang, Mohamad Hafeez, vyerheart, Hanis Azla, Solehah, mommy twin, ummiarissa, Khairul: fuh, mmg penatla berpindah... nak kemas barang kt umah lama lagi, nak angkut barang lagi, nak berkemas kat rumah baru lagi...

    ieMa ackLes: kalau ikut, malas gak berpindah. tapi takde pilihan dah.

    Mia Syakirah: waaaa, senasibla kite...

    geekz36, HonEyBuNNy, ibuintan, iddinm, Madam Pam: terima kasih :D

    Insan Marhaen, saljuhumairah, Blur: Peja ni pengedar CNI :D

    kakngah: mmg pun :D

    BalasPadam
  24. selamat berpindah..

    ohh.. pindah yg memenatkan..

    BalasPadam
  25. masuk rumah baru memang penat,duit ph banyak nk dimodalkan,begitulah resmi bekeluarga...susah payah dirasai bersama...smpai bila kita nk duk umah mk ayah kan? selamat mengemas...kira ok la 250 utk 3 bilik

    BalasPadam
  26. salam ziarah
    selamat berpindah..
    hu hu hu...bab berpindah nie.....sampai bab nak mengemas, menyusun..adoi ler..mmg meletihkan..apa2 pun yg penting kerjasama..insya allah cepat jer kerja tu habis...

    BalasPadam
  27. mesti penat mengemas ni peja ..murah lah sewa kat sana..

    BalasPadam
  28. murahnya sewa rumah kt sana. tp serius, penat la pindah rumah.. huhu

    BalasPadam
  29. +akufobia+, rATu kEBaYA: Huhuhu, TQ.

    ermayana a.k.a mrs mahzan, zAnNa@mAMaBaTriCE: mmg penat... tp sabar jela...

    munna, - GC -: yup, sewa kat sni mmg murah...

    BalasPadam
  30. selamat menduduki rumah baru ya...

    BalasPadam
  31. selamat berpindah ke rmh baru..

    BalasPadam
  32. alhamdulillah syukur dpt duduk rumah sdiri dan berdikari..

    BalasPadam
  33. wah!dah pindah duk rumah sendiri..mesti syok!
    fariha ni hidup secara nomad(terpaksa la..).
    dalam 4 tahun kebelakangan ni dah 4 kali pindah rumah.bukan lari hutang tau tapi sebab keje.
    so, kami suami isteri memang tak beli perabot2 yang besar2-susah-nak-angkat ni.hidup as simple as possible dengan perabot2 yang cukup syarat je.
    pastu masa pindah mmg amalkan 5s tu.sisihkan barang2 yang dah takleh guna.
    kot2 la len kali peja nk pindah masuk banglo sendiri plak 1 day bleh la amalkan tips2 ni.

    BalasPadam
  34. letih sangat le nampak gayanya

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.