Isnin, 8 Ogos 2011

Jimatkah Penggunaan Hot Ticket Yang Diperkenalkan Oleh Hotlink?

Dulu, saya menggunakan pelan prabayar Maxis. Oleh kerana saya rasa penggunaan pascabayar tidak berbaloi, saya mengambil keputusan untuk bertukar ke prabayar dan menggunakan hot ticket yang diperkenalkan oleh Hotlink.

Penggunaan Hot Ticket Yang Menjimatkan


Saya akui, penggunaan hot ticket jauh lebih menjimatkan berbanding penggunaan topup biasa pada hot ticket. Saya biasa membeli hot ticket RM15 memandangkan itu sahaja yang paling mudah didapati. Itu pun hanya sesetengah kedai sahaja yang menjual hot ticket.




Hotlink Mengurangkan Nilai Hot Ticket!


Setelah berbulan-bulan menggunakan hot ticket, beberapa hari lepas, saya merasa cukup marah dan bengang sangat dengan hotlink. Harga hot ticket masih dikekalkan, cumanya nilai yang saya biasa dapat telah dikurangkan 50%.

Kawan-kawan boleh tengok perbezaan antara nilai hot ticket lama (atas) dengan nilai yang terbaru (bawah). Dari segi nilai pula, hot ticket RM15 lama, saya mendapat nilai RM73 topup biasa, manakala hot ticket RM15 terbaru, saya hanya mendapat nilai RM33 topup biasa.



Tapi, dengan 2 keping hot ticket RM15 terbaru, saya boleh tebus 2 ketul ayam kat KFC... Aaaargghh, saya nak nilai panggilan dan sms, bukan nak ayam goreng! Kalau ayam goreng boleh guna untuk call / sms orang lain, takpe gak.


Masih Berbaloikah Penggunaan Hot Ticket?


Ya, saya akui, masih lagi jimat dan berbaloi menggunakan hot ticket berbanding menggunakan topup biasa. Cuba bayangkan, dengan hot ticket RM15, saya boleh mendapat kelebihan seperti topup biasa RM33. Tapi, iyela, agak terkilan dengan hotlink sebab mengurangkan nilai daripada yang lama ~ jauh lebih untung berbanding sekarang ~


Maaflah sebab entry kali ni lebih bersifat luahan hati... Huhuhu.. Takde tips untuk dikongsikan. Walaubagaimanapun, saya rekemenkan anda mendapatkan panduan Berniaga Di Facebook (jual kuih raya ke, butang baju melayu ke, baju kurung ke, tudung ke, serunding ke dan lain-lain) sekiranya anda bercadang untuk berniaga internet atau sedang berniaga tapi pendapatan ciput.


Raya pun tinggal 3 minggu lagi. Mesti anda teringin nak dapat duit raya extra kan? Huhu, jadi saya cadangkan anda mendapatkan Panduan Berniaga Di Facebook yang boleh didapati di http://goo.gl/zwls9

Dan kalau rasa nak berniaga dadih plak, boleh dapatkan panduan di hhttp://bit.ly/rahsiadadih

Ok, selamat berpuasa dan jumpa lagi =)



Yang mana satu idaman kalbu?

 
Untuk mengelakkan anda terlepas sebarang info, tips, teknik, cabutan bertuah dan lain-lain dari blog faizalsyukri.com, sila masukkan nama dan email anda di bawah. Maklumat anda dirahsiakan dan tidak akan diberikan kepada mana-mana pihak.


Name
Email


61 ulasan:

  1. huhuhu...betul, rasanya hot ticket yang baru nie..rasanya da tak berbaloi da....

    BalasPadam
  2. tak suka guna hot tiket, guna topup biasa je, banyak kelebihannya..

    BalasPadam
  3. setuju!
    yang baru nih sangat taj berbaloi2..
    kita nak nilai call/sms bukan ayam goreng kan!! kann!

    BalasPadam
  4. Maxis guna taktik pancing dan aniaya. Dia tarik bagi orang guna servis dia, lepastu aniaya cukup cukup. Keh keh keh. Tapi boleh cari alternatif lain.

    BalasPadam
  5. x suke guna hot ticket dh skg..hihi..=)..x berbaloi baloi..

    BalasPadam
  6. Saya rasa topup is better from hot ticket because hot tiket had kan penggunaan mesej...

    BalasPadam
  7. sy pun perasan pslhot ticket ramadhan tu..tak best sangatla..mujur ada kedai yg maish jual hot ticket lama tu

    BalasPadam
  8. tempoh batal sepanjang hayat kan hu3 :)

    BalasPadam
  9. mengarut dah sekarang..

    BalasPadam
  10. nasib tak pakai mxis dah..gunalah celcom berbaloi-baloi..
    haih..mereka nak promote KFC le tu..

    BalasPadam
  11. dah lama tak topup phone..so tak tau camne kisah disebalkinye

    BalasPadam
  12. cahaya pun terkilan,dulu penggemar hot ticket,sekarang tidak lagi.guna topup bese je...huhu

    BalasPadam
  13. tak pernah try n tak pernah paham camne tiket panas ni berfungsi.


    tapi ayam kfc tu nampak menarik...


    err...

    BalasPadam
  14. Maxis mmg gitu kot. dlu ad buat promosi 2 ringgit bole kol org sampai 12 jam.Lps tu jd 2 jam. lps tu xtau bpe pulak. Nseb bek xpkai maxis. :D

    UPDATE:GOOGLE VOTE! PALESTIN vs ISRAEL!

    BalasPadam
  15. Hot ticket feez kena sponsor.. so tak amik tahu sgt nilai dia berapa.. haha. janjy masuk je..

    Tp bila dh tgk perbezaan dkt ats ni,rasa mcm geram jgk laa.. apsal mereka kurang2kn.. bkn ke mse musim perayaan ni lg ramai org nk guna credit? haishhh..

    BalasPadam
  16. nasib baik ezzu bru pernah skali jer pakai hot tiket....tp ada yg kata best bila guna hot tiket nie sampaikn suruh ezzu guna hot tiket...mcm2 lh...hehehe

    BalasPadam
  17. bukan kat Maxis ajer ttapi kat DiGi pun sama . Sila baca:
    http://DiGi Easy Prepaid dah tak easy/
    Kit asebagai pengguna menjadi mangsa

    BalasPadam
  18. oh gitu ek..dulu lg bgus la..

    BalasPadam
  19. heheh...tau takpe...rasa beza sangat..
    skrg neh gune yang biasa je..
    :p

    BalasPadam
  20. kite bako.. kite bako.. tp ayam kfc tu bagi kat sy k.

    BalasPadam
  21. mngarut je hot ticket ni. baru je beli mxis sbb nk try hotticket, dan serius, amat xsuka.

    kembali gunakn celcom.

    BalasPadam
  22. err..sekali je pakai hot tiket..x reti sgt..haha..
    skrg ni top up biasa je..

    BalasPadam
  23. alamak...whose bkn pengguna hotlink...tp celcm..tapi nampk cam berbaloi plk ngn harganya...mgkn akan beralih ke hotlink dalam masa terdekat ni...

    BalasPadam
  24. MAXIS MANA BOLEH PAKAI...TERUTAMA POSPAID.CEKIK DARAH....

    BalasPadam
  25. hot tiket mmg laju tp limit rndah sgt....yg rm 15 tu brape limit die bg??

    BalasPadam
  26. saya belum pernah guna hot ticket nih.. huhu..:)

    BalasPadam
  27. rasenya hot tiket macam tak berbaloi bagi kaki sms..kadang2 sms yang dihadkan kadang2 sehari dua dah habis..ni sekadar pandangan...jangan marah..huhu

    BalasPadam
  28. dah lama tak guna maxis...
    rindu la pulak...

    BalasPadam
  29. tgok mcm messy . pengguna setia celcom . tiada masalah =.=

    BalasPadam
  30. dia suruh gi makan KFC banyok2 lah tu..hahaha..biasalah boh, berniaga diorang tu sokmo nok untung..kita jugok hok terpaksa ikut

    BalasPadam
  31. hehehe.. tak tau pasal kekurangan n kelebihan hot ticket sebab gune celcom n topup biase je..;p

    BalasPadam
  32. x prnh guna hot tiket tpi kwn ak kata mmg jimat. boleh guna internet free agi.

    BalasPadam
  33. aku x guna maxis sebab pakai celcom UOX.. pun jimat gak..hehe

    BalasPadam
  34. xpenah gune hot ticket..x perlu kot.. tapi dari entry ni maybe makin ramai yang guna jadi dya amek kesempatan ni up kan market dye..

    BalasPadam
  35. betul yg baru ni sangat tal berbaloi... pastu RM15 just blh guna utk 7 hr je.. bengang!

    BalasPadam
  36. salam.

    ada beberapa kali dahulu guna hot ticket tapi kecewa. sebab tempoh penggunaan yang singkat. tak sesuai utk remaja bujang mc saya ni. haha

    rockcintan.blogspot.com

    BalasPadam
  37. dah tukar telco. no maxis dah.
    mmg ngarut charging tambah2 postpaid.
    mahal giler! :(

    BalasPadam
  38. maxis / hotlink sekarang cekik darah. better guna celcom or digi.i guna celcom.bagi i lagi jimat dari maixs/ hotlink. best guna celcom. kalau nak lagi jimat better guna digi ;)

    BalasPadam
  39. kalau digi pown x oke guna la celcom. celcom xpax sekarang kalau col ke no cel com just 28sen untuk 10 minit. sms 1 sen.x payah aktif no kwn2. jimat pown jimat.

    BalasPadam
  40. tak pernah topup lama dah.. asyik pelanggan yang tempah header ngan banner blog jerr yg tolong topup kan.. tak tahu plak ada hot tiket ramadan tuhh.. huhuhu..

    sape2 nk tempah header/banner blog, boleh laa kontak2 saya..

    promot skett...

    BalasPadam
  41. naz pun gna HT jgak. agak terkilan coz nilai dikurangkan tu. tapi ni untuk perayaan jer, after that..akan kembali spt sedia kala tu :)

    BalasPadam
  42. huhu...br lps guna.cpt sgt hbis. xpuas.ish..

    BalasPadam
  43. penah guna sekali je hot ticket nie..huhu lagi cepat hbis dr topup biasa je...

    BalasPadam
  44. tak berbaloi langsung pakai hot ticket untuk perayaan ni..
    kesal dengan hotlink.. gunakan kfc kononnya utk tarik pembeli.. tak patot.. tak patot..

    BalasPadam
  45. ah..a la kn..dh dikurangkan la..mmg strategi penjualan mcm tue kot..

    mula2 bg murah sket so byk org beli, bila pelanggan dh makin banyak, mula la nk kurangkan itu ini..

    tp ada jugak yg ckp psl min tue..kita guna 10 saat, dia potong 1 min..mcm mna tue?

    p/s:pernah x guna happy? mcm tue la jugak..mula2 sgt2 jimat..last2 jadik sgt2 mahal..

    BalasPadam
  46. pakai celcom lagi bagus... sy pakai celcom... topup mana mana leh dapat...

    Review: TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK
    GOOFSPOTONFILM (update):
    THE MECHANIC banyak kesalahan, gempar!

    BalasPadam
  47. Aku Bah Nie Imah: Walaupun xberbaloi, tp masih jimat berbanding topup biasa...

    eiela: Aik, saya compare, lebih jimat hot ticket...

    Pojiepooh Abdullah: Kalau die kasi ayam KFC satu bucket ade 9 ketul ayam, ok gak...

    Adam Roslan: huhuhuhu, betulla tu..

    anis: saya masih gune HT... lebih jimat..

    Terlanjur: Sbnrnye, walaupun nampak terhad, ianya lebih jimat berbanding topup biasa...

    Lin Azlina: blh tlg beli x? :D

    Areliff: itu xpasti la plak...

    man: biasala, bisnes...

    Nur Fannun: saya ade celcom, maxis dan digi =)

    miyoko suki: mesti pakai postpaid ni...

    cahayakehidupan: rugi tu.. HT masih jimat...

    cik ungu: cubela.. nanti akan faham...

    Abe Goreng: sy kalau bab nak gayut lame, better gune celcom.

    Feez Mior: itula.. strategi menyusahkan org...

    ezzu: siyesly, mmg best HT ni...

    Hanif: huhuhu, sy pun ade gak digi.. tapi prepaid la... maintain ngan pelan powerpack..

    alinac lover: skrg pun bagus, cume kureng skit...

    deatH_luVer: rugi pakai yg biasa tu...

    KeTaM_BaTu: amboi amboi amboi =)

    Encik JI: pilihan di tangan anda =)

    echaRierie: jimat gune HT ni.. cube bandingkan dgn topup biasa...

    whose: dgn segala hormatnya dipersilakan =)

    Alisa: ha ah, postpaid mencekik...

    tzmlt converse: HT utk internet sy xpasti... sy biasa gune internet yg topup biasa.. laju gak..

    PeRmAtA bIrU: kene cuba sekali...

    Gaara: Ye ke? sy setiap kali nak expired, sms beratus2 lg..

    anisalya: kembalila :)

    cikk messy ^^: saya setia pada celcom,maxis dan digi...

    wanmus: huhuhuhu, makan KFC 2 toko je.. kalu 2 bucket, sedap gok..

    Mohamadazhan.com: kite jugak terkena...

    Mabuk!: internet free kalau amik pakej RM15 yg 1000 sms... tp dah xde dah..

    Mat GitarKapok: sy ade gak celcom.. tp xtau r pelan ape...

    0nenanina Vanilla: mmg ramai penggunanya...

    syiela: ha ah, terukkan...

    Mat Pintu: huhuhuhu, kuat gayut ek?

    mommynana: mmg xsuke postpaid...

    Syazwani Amira: mengarut tang mana ek?

    Terbelog: kene tukar jadi cool ticket..

    Fara Rara Tralala: tu sy guna semua telco...

    nurul amira: yummyyy...

    wan_cikgumuzik: waaa,best tu...

    Syarifah Nornazrah Al Yahya: sy dah kontek customer service die... diorg ckp, pas raya akan ade HT baru..

    suzie rahman: bg sy, topup biasa lg cpt habis...

    +++uchi+++: biar benar?

    DsCaRNiA: nak tarik org mkn kfc time pose :P

    Cik Intan: yup, itu dipanggil blok 60 saat... samaada kita ckp 1 saat ke, atau kite ckp 60 saat, die akan kire 60 saat... so, kalau cakap 61 saat, die akan kire 120saat.
    pernah gak gune happy kejap.. last2 xtopup2, expired cmtu je...

    OrAng_PeRLiS_mEnULiS: sy pun ade celcom...

    BalasPadam
  48. hehehe..tu la.dulu beli RM15 dapat 1000 sms..sekarang dah tak de dah..

    BalasPadam
  49. dulu kurang 'faedah' tapi dapat tukar ngan piza...
    then dapat extra RM20, RM30 bergantung atas harga hticket...
    then tak dapat apa2 tapi dapat banyak 'faedah'....
    skang nie kurang balik 'faedah'nya, tapi dapat kfc...

    macam2!!!

    BalasPadam
  50. strategi pemasaran :)

    **ipa mmg x penah gune hot ticket. rase cam rugi jek. sbb lebih byk sms berbanding koling2.

    BalasPadam
  51. betul2. hot ticket skrg ni tak berbaloi langsung :/

    BalasPadam
  52. Maxis betul penipu... Guna celcom je lagi baik. Amik plan xpax 2. panggilan suara dan videocall sama harga 28sen/10min dan sms 1sen utk sama rangkaian. 28sen/5min dan sms 5sen utk lain2 rangkaian. Murah kan????

    BalasPadam
    Balasan
    1. celcom X2 paling murah diantara semua telco pada masa ini. pelan pospaid pun kalah

      Padam
  53. Hi dear Friend! Thank you very much for your visit. We are home improvement, so a couple of days I have not yet come, but I'll be here as soon as possible! happy day & week I wish to you :)
    http://joli.extra.hu/

    BalasPadam
  54. dah kena cukai laa tu napok gayonya... bayar lebih kena potong had penggunaan... hehehee

    BalasPadam
  55. cube bce ilmu kat sini http://audifaliq.wordpress.com/2011/06/08/analisis-lengkap-pelan-prabayar-di-malaysia/

    BalasPadam
  56. pkai TM fix line da laaaaaaa

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.