Sabtu, 30 Julai 2011

Selamat Menyambut Puasa Ramadhan Al-Mubarak

Selamat Menyambut Puasa Ramadhan Al-Mubarak


Pertamanya, saya ucapkan Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan Al-Mubarak yang mulia ini khas untuk seluruh umat Islam di seluruh dunia ini. Kali ni, saya akan kongsikan sedikit sebanyak amalan dan perkara yang perlu dielakkan di bulan puasa Ramadhan Al-Mubarak ini.


Amalan Di Bulan Ramadhan Selain Berpuasa


Bulan Ramadhan adalah bulan mulia dan di dalamnya terdapat pelbagai keberkatan. Dalam bulan ini juga banyak melatih kita supaya menjadi umat Islam yang bersyukur serta dapat mengingatkan kita kepada mereka yang dhaif dan miskin.

Dalam bulan puasa ini, selain berpuasa dan meneruskan amalan-amalan wajib seperti solat, kita tidak harus lupa memperbanyakkan selawat dan salam terhadap junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Kita juga digalakkan untuk bersedekah dan tidak lupa memperbanyakkan membaca al-Quran. Jangan lupa solat terawih ye =)
Perkara Harus Dielakkan Di Bulan Puasa


Bagi sesetengah individu, pada bulan puasa akan dihabiskan dengan tidur sepanjang hari. Ada juga yang berbelanja dan berboros habis-habisan dengan alasan setahun sekali. Selian itu, ada individu yang menghabiskan masa dengan perkara yang sia-sia seperti menonton rancangan2 hiburan di tv dan sebagainya. Perkara-perkara ini harus dielakkan bagi menjaga kualiti amal ibadah kita di bulan puasa.

Sebenarnya, banyak aktiviti yang berfaedah yang boleh diteruskan di bulan puasa Ramadhan. Mengadap internet pun tidak salah asalkan pengisiannya berfaedah dan tidak sia2.


Anda juga boleh memulakan perniagaan samaada secara offline mahupun online. Salah satunya adalah dengan cara berniaga dadih tanpa anda sendiri perlu menjualnya. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://bit.ly/rahsiadadih

Untuk perniagaan di internet, anda boleh menjadi agen affiliate ebook "Rahsia Dadih: Kegemaran & Pendapatan. Pendaftaran affiliate adalah PERCUMA di http://rahsiadadih.com/member. Setiap jualan yang terhasil daripada link anda, akan diberikan komisyen sebanyak RM15.


Oklah, jika anda berminat nak jadi SEOrang agen affiliate dan perlukan panduan untuk mendapatkan jualan, boleh hubungi saya ya samaada melalu FB sy, http://facebook.com/pejasukri atau fan page saya, http://facebook.com/faizalsyukri atau email saya, admin@faizalsyukri.com

Akhir kata, Selamat Berpuasa Di Bulan Ramadhan Al-Mubarak!Android Pad ~ Alternatif untuk iPad dan Samsung Galaxy Tab ~ 

30 ulasan:

 1. selamat menyambut bulan ramadhan..XD

  BalasPadam
 2. Selamat Berpuasa Peja.. Semoga kita sama2 berebut mendapatkan pahala di bulan Ramadhan ini.. amin

  BalasPadam
 3. selamat menyambut ramadhan peja :)

  BalasPadam
 4. salam Peja..Selamat Menyambut Bulan ramadhan al-Mubarak tuk peja sekluarga.

  BalasPadam
 5. selamat berpuasa utk peja dan keluarga :)

  BalasPadam
 6. selamat berpuasa en peja dan isteri ^^

  BalasPadam
 7. selamat berpuase buat anda sekeluarga! :)

  BalasPadam
 8. Selamat menjalani ibadah puasa :)

  BalasPadam
 9. selamat menyambut ramadhan yg penuh barokah ini :)

  BalasPadam
 10. selamat menyambut ramadhan al-mubarak:))

  BalasPadam
 11. salam ramadhan jugak ye..hee

  BalasPadam
 12. selamat b'puasa dan selamat b'amal :-)

  BalasPadam
 13. Salam Ramadhan Daripada Saya Buat Semua Umat Islam Di Malaysia.Selamat Menunaikan Ibadah Puasa

  Cityiklan
  Iklancoffee
  andaforex
  iklan percuma Online Malaysia

  BalasPadam
 14. Slmt Berpuasaa~ n Selmt Berbuka jgkk ;)

  BalasPadam