Jumaat, 17 Oktober 2014

Apakah Kerja Untuk Pendapatan Sampingan

Tadi lepas abis paper exam tadi, classmate saya bertanya, ape bisnes yang boleh dibuat untuk tambah pendapatan.

Sebenarnya, banyak ~ terlalu banyak ~ benda yang boleh dilakukan untuk menambah pendapatan sampingan, samaada melalui offline mahupun online.

Affiliate, Dropship, Takaful, Jual burger, Jual kain, Jual tudung, Jual ubat kuat, Jual ubat cerdik, Buat servis printing, Servis itu, Servis ini dan sebagainya...

~ Dan pelbagai lagi. Paling penting bagi saya, minat dan kesungguhan.

Cume, saya sendiri memilih ‪#‎ToneExcel‬ sebagai penjana pendapatan sampingan saya. Kenapa? Sebabnya:

1) Ianya bisnes yang tak perlukan modal besar.
2) Produk harian dan boleh dikatakan produk yang mesti dipakai setiap orang ~ semua orang pakai telefon bimbit yang ada simkad. Hanya tukar simkad anda dan kekalkan no telefon anda ~
3) Menjana Pendapatan Pasif ~ Hanya kerja sekali dan mendapat pendapatan berkali2 ~ Orang lain jual topup, kite dapat untung jugak.
4) Produk yang tak complicated. ~ Simkad. Semua orang kenal ~
5) Jika anda tidak minat bisnes Tone Excel sekalipun, anda tetap pengguna telefon. Jadi, apa salahnya memaksimumkan potensi penjanaan pendapatan dengan telefon.

Cuba tanya diri anda, sudah lamakah anda menjadi pengguna telefon bimbit dan sudah berapa banyak kelebihan yang anda perolehi daripada penggunaan telefon tersebut?

Seperti saya, menjadi pengguna telefon bimbit sejak tahun 2001 hingga 2013 tanpa mendapat apa2 keuntungan berbanding menggunakan Tone Excel bermula Disember 2013, tapi telah memberikan keuntungan 3 angka setiap bulan dengan hasil terkumpul lebih 4 angka. Mungkin tidaklah banyak bagi sesetengah orang, tapi manakah yang lebih berbaloi?

Anda pun berminat?
Boleh hubungi saya:
FB: http://fb.com/pejasukri
Email: admin@faizalsyukri.com
Call / Whatsapp: 0146069996

2 ulasan:

  1. Salam kenal...

    Saya pun buat bisnes Toneexcel tapi cuma pakai antara keluarga jer... tak begitu aktif... cuma nak pakai line yg boleh dapat balik pulangan

    BalasPadam