Selasa, 6 Disember 2011

Jom Makan Nasi Dagang Asli Terengganu Di Shah Alam

Assalamualaikum W.B.T.,

Fuh, lama bebenor saya tak update blog. Sejak saya menguruskan restoran kepunyaan family di Shah Alam, masuk 8.00pagi, balik 1.00pagi... kerja lebih dari 12 jam, 7 hari seminggu tanpa off. Agak penat, tp syukurlah saya gembira =)




Isnin, 14 November 2011

PENGUMUMAN! Bengkel Video dan Bengkel Blog

Satu bengkel pembikinan video menggunakan Sony Vegas Pro 10 dan bengkel membuat blog menggunakan blogspot akan diadakan di IM Training Center, Seksyen 7, Shah Alam (bersebelahan Wisma Jakel).




Rabu, 2 November 2011

Fan Page 3.0 - Keperluan Setiap Pengguna Facebook

Boleh dikatakan ramai pengguna internet yang memiliki akaun facebook. Tak kira samaada untuk tujuan peribadi, organisasi, rangkaian, perniagaan dan lain-lain.




Jumaat, 14 Oktober 2011

Mulakan Perniagaan Internet Dengan Program PPL (Pay-Per-Lead)

Maaf kerana saya jarang kemaskini blog memandangkan saya terlalu sibuk dengan kerja offline. Ditambah, saya akan berpindah ke Shah Alam awal bulan November nanti. Hari ini, saya akan berkongsi berkenaan program PPL atau Pay Per Lead.




Selasa, 11 Oktober 2011

Perginya Seorang Pendidik

Teringat lagi sebelum tahun 1998, saya bercita-cita untuk menjadi seorang arkitek. Masa tu, saya seorang pelajar tingkatan 2 di sebuah sekolah agama berasrama di Terengganu. Pada ketika itu, saya langsung tak tahu menggunakan komputer bahkan takut nak menyentuhnya.




Jumaat, 23 September 2011

Joomla - Perisian Sumber Terbuka Untuk Pembangunan Laman Web

Pada artikel yang lepas, saya ada berikan kepada pembaca blog saya, panduan PERCUMA "Cara Setup Kedai Online Dalam Masa 5 Minit & Terus Berniaga". Sudahkah anda mendapatkannya?



Jumaat, 16 September 2011

Makan Gaji atau Berniaga?

Terdapat 2 golongan pekerja dalam dunia ni, yang pertama golongan yang makan gaji tak kira kakitangan kerajaan mahupun swasta. Satu lagi, golongan peniaga atau bekerja sendiri. Anda tergolong dalam kumpulan mana?




Isnin, 12 September 2011

Malasnya Nak Update Blog!

Lebih seminggu saya tak update blog saya. Mood raya + keje luar bertimbun + fokus ngan projek online, menyebabkan saya tak sempat nak menulis blog.




Ahad, 4 September 2011

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin

Pertamanya, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin khas kepada semua pengunjung blog saya, FaizalSyukri.com.




Rabu, 24 Ogos 2011

Diskaun 50% Pakej Ebook Aidilfitri 2011

Sempena raya dah dekat sangat nak tiba, saya ada sediakan Pakej Ebook yang ingin dijual sempena hari raya aidilfitri yang bakal tiba dalam masa beberapa hari lagi.




Ahad, 21 Ogos 2011

Kisah Nuzul Al-Quran Dan Keistimewaan Membaca Al-Quran

Pada hari Rabu lepas (17 Ogos 2011 bersamaan 17 Ramadhan), kita telah menyambut Nuzul Al-Quran. Peristiwa yang terjadi pada hari Nuzul Quran adalah satu peristiwa yang amat besar dan penting kerana ianya merupakan satu permulaan kepada ajaran Islam melalui Nabi Muhammad S.A.W.


Selasa, 16 Ogos 2011

Idea Perniagaan Popular Di Bulan Ramadhan

Walaupun sudah lebih 2 minggu kita berpuasa, masih ramai lagi rakan-rakan saya saamada melalui facebook, email atau forum yang bertanyakan, apakah perniagaan yang popular boleh dilakukan di bulan Ramadhan.




Jumaat, 12 Ogos 2011

Resepi Dan Cara Membuat Mee Bandung Batu Pahat

Baru-baru ni saya dan isteri telah mencuba satu resepi membuat mee bandung batu pahat. Tak sangka akhirnya saya berjaya menjumpai resepi membuat mee bandung yang amat lazat berbanding mee bandung yang biasa saya makan di kedai makan.




Isnin, 8 Ogos 2011

Jimatkah Penggunaan Hot Ticket Yang Diperkenalkan Oleh Hotlink?

Dulu, saya menggunakan pelan prabayar Maxis. Oleh kerana saya rasa penggunaan pascabayar tidak berbaloi, saya mengambil keputusan untuk bertukar ke prabayar dan menggunakan hot ticket yang diperkenalkan oleh Hotlink.




Rabu, 3 Ogos 2011

Tips Dan Penawar Demam Di Bulan Puasa

Sejak akhir-akhir ini, saya dapati ramai rakan-rakan, ahli keluarga, jiran-jiran bahkan isteri saya sendiri mengalami demam. Banyak faktor yang menjadi punca berlakunya demam.




Sabtu, 30 Julai 2011

Selamat Menyambut Puasa Ramadhan Al-Mubarak

Selamat Menyambut Puasa Ramadhan Al-Mubarak


Pertamanya, saya ucapkan Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan Al-Mubarak yang mulia ini khas untuk seluruh umat Islam di seluruh dunia ini. Kali ni, saya akan kongsikan sedikit sebanyak amalan dan perkara yang perlu dielakkan di bulan puasa Ramadhan Al-Mubarak ini.





Isnin, 25 Julai 2011

Produk Affiliate - Asas Dan Permulaan Kepada Perniagaan Internet

Produk Affiliate - Asas Dan Permulaan Kepada Perniagaan Internet


Dalam beberapa artikel yang lepas, saya ada menceritakan berkenaan Affiliate - Antara Fakta Dan Auta. Kali ini, saya akan berkongsi dengan anda, sejauh manakah affiliate yang sebenar (bukan skim cepat kaya, bukan skim piramid, bukan pelaburan internet) mampu menjadi satu asas bagi seSEOrang untuk memulakan perniagaan internet.




Khamis, 21 Julai 2011

Rahsia Forum Untuk Usahawan dan Perniagaan

Rahsia Forum Untuk Usahawan dan Perniagaan


Dalam blog ini, banyak saya ceritakan mengenai peluang untuk SEOrang usahawan menjana pendapatan melalui blog. Amat jarang saya ceritakan berkenaan kelebihan dan rahsia yang dapat diperolehi daripada forum.




Ahad, 17 Julai 2011

Menghasilkan Pendapatan Dengan Blog Dan Apakah Sumber Pendapatan

Ok, mungkin di antara rakan-rakan blogger yang masih ragu-ragu bagaimana untuk menghasilkan pendapatan dengan blog. Jadi, InsyaAllah, pada artikel kali ini, saya akan berkongsi bagaimana saya menghasilkan pendapatan melalui blog sepanjang 1 tahun 7 bulan saya berblogging.




Jumaat, 15 Julai 2011

Sakitnye Gigi

Sepatutnya hari ini saya nak berkongsi berkenaan kaedah pemasaran email, tapi kali ni tak jadi la. Ada beberapa sebab menyebabkan Peja simpan dulu perkongsian ini.




Isnin, 11 Julai 2011

Affiliate - Antara Fakta Dan Auta

Saya pasti, ramai di antara rakan-rakan blogger yang pernah mendengar program affiliate. Tapi, masih ramai yang masih tidak tahu fakta dan auta berkenaan affiliate ini.




Khamis, 7 Julai 2011

Cabutan Bertuah Khas

Setelah sekian lama saya 'merajuk' untuk sebarang contest, kali ni saya nak adakan kembali cabutan bertuah. Cabutan bertuah ni khas kerana menyambut ulangtahun 1 tahun produk rahsiadadih.com saya pada 4 Ogos 2011.




Ahad, 3 Julai 2011

Facebook - Medium Komunikasi Utama

Hari ini facebook merupakan salah satu medium perhubungan yang agak penting untuk komunikasi. Ianya kini menjadi cara utama perhubungan di antara rakan-rakan, ahli keluarga, perniagaan, peribadi dan lain-lain.




Selasa, 28 Jun 2011

Tingkatkan Page Rank Blog

Alhamdulillah, tak sangka plak, akhirnya PR(Page Rank) blog Peja telah meningkat dari PR0 terus menjadi PR2. Dalam artikel kali ini, Peja akan berkongsi sedikit sebanyak mengenai apa itu PR dan bagaimana ingin tingkatkan PR blog.




Khamis, 23 Jun 2011

Rahsia Menjadi Penulis Hebat

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ape khabar rakan2 blogger dan rakan2 pembaca semua? Harap2 sihat belaka lah ye =)

Peja pasti, rakan2 di sini tahu membaca dan menulis, kan? Memang dari tadika lagi kita diajar untuk menulis. Berbebelas dan berpuluh tahun masa berlalu, dan hari ni kita bebas menulis apa sahaja yang kita sukai.




Isnin, 20 Jun 2011

Apa Itu Ebook dan Lesen PLR?

Bismillah... Assalamualaikum W.B.T.,

Hari ni badan Peja agak penat sebab beberapa hari lepas, Peja sekeluarga menziarahi kakak Peja yang tinggal di Subang Perdana, Shah Alam. Tanpa sebarang perancangan (pergi on the spot), kami banyak habiskan masa dengan pusing2, jalan2, makan2, ronda2, shopping2 =)




Khamis, 16 Jun 2011

Terima Kasih Rakan-Rakan Blogger

Tahniah dan terima kasih yang tak terhingga kepada rakan-rakan blog yang telah mendapatkan perkhidmatan menukar domain blog .blogspot.com menjadi domain .com sahaja. Tak lupa juga kepada pengunjung blog Peja.




Ahad, 12 Jun 2011

Terengganu Juara Piala FA 2011

Tahniah tahniah tahniah dan tahniah Peja ingin ucapkan kepada pasukan bola sepak Negeri Terengganu yang telah muncul juara Piala FA 2011. Memang hebat kedua-dua pasukan semalam. Berbaloi tidur lewat ;-)




Khamis, 9 Jun 2011

Siapa Ada Baby?

Waaaaaa, sape kat sini suke baby? Sapa kat sini yang dah ade baby? Sape kat sini bakal dapat baby? Sape kat sini bakal kahwin? Sape kat sini SEOrang ayah atau ibu?

Hari ni Peja nak luahkan sikit perasaan Peja. Alhamdulillah, Peja dah 1 tahun 2 bulan kahwin. Syukur dapat SEOrang isteri yang memahami, baik, comel, rajin, kiut, manis. Tapi kini, jiwa Peja mula terasa nak menjadi SEOrang ayah.




Ahad, 5 Jun 2011

Nasihat Kepada Anak Berkenaan Ibu Bapa

Tiada kita tanpa ibu bapa. Merekalah yang menjadi sebab adanya kita di dunia. Mereka telah banyak menderita dan berkorban. Susah payah, pahit maung, penat lelah dan suka duka silih berganti. Peluh dan keringat serta linangan air mata. Semua itu adalah lumrah hari-hari mereka dalam membesarkan kita.




Ahad, 29 Mei 2011

Berhati-Hati Pengguna Blogspot

Maaf, lebih 5 hari Peja tak update blog Peja. Peja sibuk dengan majlis perkahwinan adik ipar Peja di Negeri Sembilan baru-baru ni. Hari ini baru ada sikit masa terluang untuk update blog Peja yang dah bersawang :-)




Isnin, 23 Mei 2011

Pengumuman Sempena 23 Mei

Seperti yang dijanjikan, Peja nak umumkan sesuatu pada hari ini (23hb Mei 2011). So, bersedia... Tarik nafas... Huuuuuu Haaaaaa Huuuuuu Haaaaa...




Sabtu, 21 Mei 2011

Maafkan Ku Sahabat

Maaf kerana tak sempat nak update blog ni. Peja beberapa hari ni teramatlah sibuk... Terlalu sibuk sebab terpaksa ganti tempat PM buat sementara. PM tu bukan Perdana Menterila! PM tu, PAPA MAMA... hahahahaha....




Isnin, 16 Mei 2011

Kepentingan Autoresponder

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Baru-baru ni heboh diperkatakan yang blogspot mengalami masalah tak boleh diakses akaunnya. Ada juga blogger yang merungut artikel dan komen hilang begitu sahaja. Rupa-rupanya, blogspot mengalami masalah sistem pangkalan data rosak. Sekarang masalah dah hampir 100% pulih, jadi dapatlah kita berblog kembali.




Rabu, 11 Mei 2011

Himpunan Blogger Semalaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua kengkawan blogger dan juga pembaca blog Peja yang hensem, macho, cantik, cun serta budiman.

Ok, kali ni Peja nak wat survey untuk Himpunan Blogger Semalaysia sikit disamping nak umumkan pemenang Cabutan Bertuah Blog Peja April 2011. Maafla sebab lewat sikit umumkan... Banyak kerja sikit.




Ahad, 8 Mei 2011

Asas Pendapatan Blog

Fuh, penat betul beberapa hari ni. Sampaikan Peja lambat update blog. Hari jumaat pagi, bapak sedara Peja kahwin... Pas solat jumaat plak, Peja ke Kota Bharu. Baru sampai pagi tadi jam 3pagi (8 Mei 2011).




Selasa, 3 Mei 2011

Malang Tidak Berbau

Maaf la sebab Peja tak sempat nak update blog, tak sempat nak reply kt chatbox dan tak sempat gak nak reply komen kengkawan2... Memang malang takde bau...




Khamis, 28 April 2011

Pelik, Ajaib, Misteri - Pokok Memakai Baju

Dalam beberapa artikel lepas, Peja kongsi banyak perkara mengenai dunia blog. Kali ni, kite rehat kejap, bersantai dan cuci mata dengan sesuatu yang pelik dan ajaib. Memang pelik dan ajaib serta misteri kerana terdapat pokok besar yang memakai baju.




Ahad, 24 April 2011

Tips Memprofessionalkan Blog

Ok, kali ni Peja akan berkongsi sedikit tips dan teknik bagaimana ingin memprofessionalkan blog kengkawan. Kalau blog kengkawan hanya sekadar blog peribadi, ianya masih dapat dijadikan panduan.




Khamis, 21 April 2011

Direktori Sahabat Blogger

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Seperti yang telah Peja janjikan minggu lepas, hari ini Peja akan senaraikan link ke blog rakan2 blogger. Mungkin ada diantara anda yang suka membaca, mencari peluang perniagaan, nak menambah rakan-rakan blog dan apa2 je, bolehlah pilih mana-mana senarai link di bawah sebagai rujukan. Jom pakat sokong mereka :D





Isnin, 18 April 2011

Jana Pendapatan Melalui Blog

Haaaa, jangan terkejut plak hari ni Peja masih tak postkan Iklan PERCUMA untuk blog. Ni sebab Peja nak bagi peluang 3,4 hari lagi untuk orang yang baru baca artikel Peja tu :D

Ok, kali ni Peja nak tanye, berapa orang blogger kat sini adalah dari Terengganu terutamanya di kawasan Kuala Terengganu dan Marang?




Khamis, 14 April 2011

Pengumuman Kepada Pemilik Blog

Assalamualaikum dan salam sejahteraaaaa,

Hai hai hai, apa khabar kengkawan sekalian? Harap2 kengkawan semua sihat walafiat semuanya ye.

Kali ni Peja terfikir untuk buat sesuatu bagi membantu rakan2 blog terutamanya yang masih baru lagi dalam dunia blogging... Tak kira la yang ada blog untuk tujuan peribadi ke, perniagaan ke, pendidikan ke atau lain2. Yang penting, kita semuanya blogger. So, ade sikit pengumuman kepada semua pemilik blog.




Isnin, 11 April 2011

Jangan Penting Diri

Peja geram betul dengan pemandu sebuah kereta tu yang memang penting diri yang amat. Setiap hari ahad, Peja tak tahu program apa yang dibuat kat surau depan rumah Peja ni. Yang datang, semuanya perempuan. Nak kata program agama, nampak sorang-sorang berpakaian cam nak gi kenduri je... Siap pakai kain belah pun ade.




Khamis, 7 April 2011

Masalah Anda Dalam Blog

Anda Mempunyai Masalah Untuk Berblogging atau Semasa Berblogging?


Pada entry yang lepas, Peja ada berkongsi berkenaan ilmu perniagaan internet. Salah satu medium untuk mendapatkan pendapatan sampingan adalah melalui blog. Tapi, Peja pasti ramai kengkawan yang mempunyai masalah dalam blog.




Isnin, 4 April 2011

Ilmu Perniagaan Internet dan Cabutan Bertuah

Assalamualaikum dan salam sejahtera kengkawan...

Apa khabar hari ni? Hope semuanya sihat2 ye :D

Baru-baru ni, Peja ada tanya pendapat rakan-rakan blogger berkenaan blog Peja. Beratus-ratus email yang Peja terima sampai tak larat Peja nak membalasnya :D. Ape-apepun, Peja berterima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog Peja yang tak seberapa ni.




Khamis, 31 Mac 2011

Tips Perancangan Perkahwinan

Peja nak share sikit tips berkenaan dengan perancangan perkahwinan. Peja pasti, ramai rakan blogger kat sini yang masih tak kahwin. Mungkin ada yang sedang berkira-kira untuk kahwin tak lama lagi.




Isnin, 28 Mac 2011

Musibah Melanda Ahli Keluarga

Musibah Berganda. Itulah yang Peja boleh simpulkan kejadian yang berlaku ke atas ahli keluarga Peja iaitu mak sedara dan bapak sedara Peja di Kuala Terengganu tempoh hari.




4 Tips Penting DropShip

Sebelum meneruskan lagi tips ini, kengkawan perlu tahu terlebih dahulu apa itu dropship. Perniagaan jenis dropship adalah salah satu konsep perniagaan internet di mana anda tidak perlukan modal dan tidak perlu menyimpan stok. Yang diperlukan hanyalah gambar dan maklumat produk daripada pembeka / dropshipper. Ianya juga dikenali dengan Teknik Jana Wang Tanpa Modal.




Khamis, 24 Mac 2011

Tips Bangun Tidur Awal

Kali ni Peja nak berkongsi tips dan teknik camne nak bangun tidur awal.

Gejala bangun lewat ni sering kite kaitkan dengan tidur lewat. Ade jugak orang yang tidur awal, tapi bangun tetap lewat jugak. Ala, kes terpencil je ni...




Isnin, 21 Mac 2011

Keputusan Cabutan Bertuah Mac 2011

Alhamdulillah, setelah dirandomkan senarai blog yang menyertai cabutan bertuah, akhirnya 3 blogger telah dinobatkan sebagai Blogger Bertuah dalam Cabutan Bertuah Pengunjung Blog Peja Mac 2011!




Seminar UIPT Di Kuala Terengganu

Alhamdulillah, buat julung kalinya, Persatuan Usahawan Internet Pantai Timur telah berjaya mengadakan Mini Seminar UIPT di Bilik Seminar, Wisma Peladang, Kuala Terengganu pada hari Sabtu, 19/03/2011.




Belajar Jadi Pakar Dari Pakar

Kalau kengkawan nak tahu, salah satu sumber pendapatan internet yang agak masyuk dan tersohor adalah bidang penghasilan dan penjualan ebook. Peja sendiri telah menghasilkan lebih RM3k dalam masa sebulan untuk satu ebook Peja sendiri iaitu Rahsia Dadih: Kegemaran dan Pendapatan. Jom belajar jadi pakar ebook daripada pakar ebook.




Khamis, 17 Mac 2011

Budak-Budak Semakin Samseng

Aduila, kenapalah sekarang pelajar dan budak-budak semakin samseng? Salah sape yang sebenarnya? Salah cikgukah? Salah ibu bapak kah? Atau salah pelajar sendiri?




Selasa, 15 Mac 2011

Gempa Bumi Dan Tsunami Di Jepun

Pertamanya, Peja mengucapkan takziah kepada seluruh penduduk Jepun walaupun Peja rasa takde pembaca blog Peja ni berasal dari Jepun. Walaubagaimanapun, kalau ade ahli keluarga pembaca blog Peja ni berada di Jepun untuk tujuan belajar ke bekerja ke melancong ke, Peja doakan agar semuanya selamat.




Jumaat, 11 Mac 2011

Gathering Blogger Dan Pembaca Blog. Setuju Tak?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hai hai hai...

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog Peja ni... Huhuhu, cam jadi pengerusi majlis plak Peja kali ni :D




Selasa, 8 Mac 2011

Khas Untuk Pelajar Lepasan SPM, Cikgu2, Kaunselor2 dan Ibu Bapa

Tahniah diucapkan kepada semua pelajar yang telah menduduki peperiksaan SPM pada tahun lepas. Keputusan SPM rasanya dah tak lama. Peja pasti ramai adik2 lepasan SPM tengah berdebar2.




Jumaat, 4 Mac 2011

Khurafat VS Hantu Kak Limah

Huhuhuhu, Peja ni ketinggalan betulla... Citer Khurafat dan Hantu Kak Limah Balik Rumah dah lama gak la keluar, tapi baru semalam Peja layan... Layan satu family...

Mak, Peja, wife Peja, adik Peja, adik ipar Peja dan 3 orang lagi adik2 Peja, duk melayan citer ni start kul 12 tengah malam semalam...




Selasa, 1 Mac 2011

Cabutan Bertuah Mac 2011

Salam sejahtera kengkawan sekalian...

Ape kabar? Haaa, semoga ceria2 selalu la ye :D

Setelah beberapa hari Peja tak update blog Peja sebab busy ke sini, busy ke sana, buat kerja tu, buat kerja ni, akhirnya, berjaya gak Peja mengupdate blog Peja yang tak seberapa ni.




Rabu, 23 Februari 2011

Kotornya



Mmm...baru2 ni, bapak sedara wife Peja melangsungkan pertunangan dengan wanita pilihan beliau. Jadi, sebelum pergi ke rumah tunang beliau, kami berkumpul kat satu tempat sebelum jambatan Sultan Mahmud, Kuala Terengganu.

Sementara menunggu semua ahli keluarga dan sedara mara wife sampai, Peja sempatlah jenguk2 kt semak samun saman tepi tempat kami berkumpul tu.




Ahad, 20 Februari 2011

Blogger, Trafik dan NuffNang

Pasti ramai rakan blogger di luar sana yang impikan blog yang sering dikunjungi, iklan nuffnang yang sentiasa dipaparkan dan mendapat sedikit pendapatan sampingan sambil2 berblog.

Bile berblogwalking, Peja dapati majoriti atau sebahagian besar meletakkan iklan NuffNang pada blog mereka. Tapi sejauh manakah pendapatan terhasil?




Khamis, 17 Februari 2011

Bangunan Besi Di Terenggganu?

Haaa, sebenarnya bukan bangunan pun... Cuma ianya satu pembinaan yang melibatkan kerangka besi (kot) yang banyak... Buat pertama kalinya di Malaysia, kerajaan negeri Terengganu telah membina 2 blok parking bertingkat untuk Terengganu. Dengarnya, ia adalah yang PERTAMA di Malaysia. Sapa2 boleh mengesahkan hal ni?




Selasa, 15 Februari 2011

Sapa Ada Anak atau Adik Lepasan SPM?

Nota Kepala: Dijemput baca dan komen je artikel ni walaupun tiada kaitan dengan kengkawan ye :D

Peja pasti, di kalangan blogger tentunya ada adik atau anak lepasan SPM... takpun yang bakal menduduki SPM tahun ini... Tak kisahlah yang mana pun, yang penting, ada sesuatu yang Peja rasa Peja perlu sampaikan...





Sabtu, 12 Februari 2011

Lelong Lelong Lelong

Ni haaa, khas untuk kaum wanita dan tak lupa pada kaum lelaki yang nak cari hadiah untuk wanita... Peja tengah mengadakan jualan penghabisan stok untuk beberapa aksesori wanita ni. Tinggal rantai tangan dan cincin je lagi. Yang lain dah sold out dah...




Khamis, 10 Februari 2011

Keputusan Cabutan Bertuah Blog Peja Februari 2011





Selasa, 8 Februari 2011

Notebook Mac Paling Murah Di Pasaran - RM500 Sahaja!

Ada sebuah Notebook MacBook model terbaru yang nak dijual dengan harga yang amat murah. RM500 sahaja... BRAND NEW!

Jangan risau, MacBook ni bukan curi punya yeeee... Untuk melihat spesifikasi, klik "Baca Seterusnya..."




Khamis, 3 Februari 2011

Rahsia Blogger (Psssttt, Diam-Diam Udalaaa)

Huhuhu, takde ape-ape rahsia sangat pun... Sekadar nak berkongsi sesuatu yang agak penting bagi blogger... Peja rasa rugi sangat kalau kite sebagai blogger tapi tidak menggunakan blog yang kita ada untuk menghasilkan pendapatan secara sambilan...



Selasa, 1 Februari 2011

Cabutan Bertuah Pengunjung Blog Peja!

Haaaaaa, sebenarnya Peja target pageviews untuk bulan lepas melepasi 10k. Walaupun tidak melepasi sasaran (hampir2 10k pageviews), Peja dengan segala hormatnya ingin menjemput kengkawan menyertai cabutan bertuah. TIADA SEBARANG BAYARAN yang dikenakan untuk menyertai CABUTAN BERTUAH PENGUNJUNG BLOG PEJA.



Sabtu, 29 Januari 2011

Pindah Rumah

Setelah sekian lama Peja nak pindah rumah, akhirnya dapat juga. Wife Peja dah dapat bertukar dari Kelantan kembali ke Terengganu.

Peja sekarang dah menyewa rumah di Marang, Terengganu. Beberapa hari ni, Peja sibuk sangat memindahkan barang dari Kelantan ke Terengganu. Tu sebabnya Peja lmbat sikit update blog.




Selasa, 25 Januari 2011

Skim Cepat Kaya Punya Angkara :(

Peja kadang2 geram dengan penganjur2 dan tokei2 skim cepat kaya... Kerana dioranglah, ramai individu sangsi dengan perniagaan internet dan MLM... Ada juga skim cepat kayap yang menipu pengguna menggunakan topeng MLM / affiliate / perniagaan internet...



Ahad, 23 Januari 2011

Badan Tanpa Kepala

Satu badan tanpa kepala dijumpai pada timbunan sampah berhampiran Pasar Besar Siti Khadijah Kota Bharu....




Khamis, 20 Januari 2011

Apa Tujuan Anda Berblogging?

Kengkawan yang dihormati serta dikasihi serta disegani sekalian. Ape khabar arini ek? Tengah watpe tu? Oooo, berblogging ye... Bagusla daripada duk merempit sana sini, kan?

Peja nak tanya kengkawan tujuan kengkawan berblogging. Untuk suka2 ke, untuk tambah pendapatan ke, untuk belajar dan mengajar ke? Yang Peja pasti, kebanyakan blog kengkawan mesti ada pasang NUFFNANG kan? Ini jelas menunjukkan kengkawan masih berharap NUFF kengkawan diklik untuk mendapatkan income kan?




Selasa, 18 Januari 2011

Jom Buat Pertukaran Link

 
Salah satu teknik untuk meningkatkan pengunjung dalam laman web atau blog kita adalah dengan membuat pertukaran link atau link exchange.




Sabtu, 15 Januari 2011

Bas Dalam Pasaraya

Bunyi pelik kan. Camnelah bas boleh ada dalam pasaraya ye. Lagi pelik, bas tu digantung dalam pasaraya. Bukan bas mainan yang kecik tu. Bas besauuuuu punye...





Khamis, 13 Januari 2011

Perubahan Yang Ketara

Kali ni Peja nak berkongsi satu kisah berkenaan dengan kawan Peja sendiri. Satu perubahan yang jelas ketara telah berlaku ke atas beliau... Nak tau, kene baca selanjutnya...





Ahad, 9 Januari 2011

Facebook Akan Ditutup

Huhuhuhu, akhirnye pengasas Facebook mengumumkan akan menutup laman web sosial Facebook. Jadi pasni, takde lagi sebarang pemasaran facebook, takde chat, takde ape2 la... huhuhu...





Jumaat, 7 Januari 2011

Bertudung... tapi...

Haaa, nak bagitau sikit, URL blog Peja telah bertukar. Sebelum ini http://faizalsyukri.blogspot.com, tetapi dah bertukar menjadi http://pejasukri.blogspot.com.

Kali ini Peja nak kongsi satu citer. 2 hari lepas, tengah2 surfing, tibe2 Peja terjumpa satu gambar... Tengok je gambar tu, Peja mengucap panjang. Wife Peja tengok pun turut same mengucap panjang... Astaghfirullah..





Rabu, 5 Januari 2011

Alhamdulillah, Akhirnya Dilancarkan

Alhamdulillah, setelah 2, 3 bulan berhempas pulas, akhirnya Peja berjaya menyiapkan dan melancarkan produk baru Peja iaitu ebook "Mula Niaga: Offline & Online". Ebook ini Peja bermula semasa mak Peja tengah sakit. Masa tu Peja ngan wife kerap pulang ke kampung untuk jaga mak kat spital...





Isnin, 3 Januari 2011

Tolong... Tolong... Tolong...

Sorila kalau Peja susahkan kengkawan...
Tapi, Peja amat perlukan bantuan dari kengkawan...
Bantuan kengkawan amatlah diharapkan sangat2...





Sabtu, 1 Januari 2011

Iklan Banner

Jika anda memilih untuk mengiklankan produk atau perkhidmatan anda di blog ini, anda telah membuat pilihan yang tepat. Tahniah dan terima kasih!


Kenapa Mesti Beriklan Di Sini?

Statistik 'Page Views' Blogger
 Page views untuk bulan Mac 2011 = 16,518

 
Page views untuk bulan Februari 2011 = 20,692


Statistik "Unique Visitors" Statcounter
 Unique Visitors Mac 2011 = 9,462
 Unique Visitors bermula 8 Feb 2011 - 28 Feb 2011 = 7,621


Pakej Iklan di Blog Peja Sukri:

Terdapat 3 jenis pengiklanan di blog ini:
1. Pakej 1 - Iklan Banner 468 x 60 - RM30 RM20 sebulan


 2. Pakej 2 - Iklan Banner 180x60 - RM20 RM10 sebulan




BAGI SETIAP IKLAN UNTUK 3 BULAN, PERCUMA 1 BULAN!

Untuk Tempahan

Berikut adalah cara untuk membuat bayaran

Bank: Maybank
No. Akaun: 563082003144
Nama: FSM SisMel Enterprise

Selepas membuat bayaran, sila e-mailkan maklumat berikut:

 Nama:
 Alamat E-mail:
 No. untuk dihubungi:
 Jenis Iklan: (Pakej 1 / 2 )
 Lampiran Banner:
 Link penghubung banner:
 Bukti transaksi bank:

dan hantarkan ke admin@faizalsyukri.com


Untuk Semua Blogger Sempena 2011

Akhirnya, tahun 2010 telah meninggalkan kita dan tahun 2011 kali ini menjelma dengan membawa sinar dan harapan baru kepada kita semua.

Peja memohon maaf kerana agak lewat mengucapkan selamat tahun baru kepada kengkawan. Almaklumlah, hari ini adalah hari yang agak sibuk untuk Peja menyiapkan produk terbaru Peja . Ada produk digital dan ada produk digital.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Preview Blog Lain

Blog yang dipaparkan di bawah adalah secara automatik daripada blog lain. FaizalSyukri.com tidak bertanggungjawab sekiranya gambar yang keluar tidak sopan.